Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νύχτα κόλασης - Εκκενώθηκε η Βόρεια Ιτέα - Αγωνία στο Κρανίδι (βίντεο)

Η κυκλοφορία από Ιτέα προς Γαλαξίδι και Ναύπακτο έχει διακοπεί, ενώ δίνεται μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την κατάσταση να είναι δύσκολη σε Φωκίδα, Αργολίδα και Ηλεία.   Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της. Με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου παρέμειναν τη νύκτα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της ημέρας στην Ιτέα θα ριχτούν στη μάχη 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και στο Κρανίδι δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

fotia_fokida.jpg

Αναλυτικά

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Ιτέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πάνω από 20 χλμ. Οι τοπικές Αρχές χαρακτηρίζουν δύσκολη την κατάσταση ενώ εκφράζονται φόβοι για εργοστάσια και ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στις παρυφές της Ιτέας. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της Ιτέας και του χωριού Σερνικάκι, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη 1μμ το μεσημέρι της Δευτέρας και η κατάσταση έγινε δυσκολότερη από τη στιγμή που σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά καίει σε ημιορεινή έκταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, προτεραιότητα δίνεται σε κατοικημένες περιοχές αλλά και εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

«Αυτό που συμβαίνει είναι συγκλονιστικό: Ο άνεμος είναι ισχυρός και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη», γνωστοποιώντας ότι «απειλούνται κάποιες επιχειρήσεις, όπως εργοστάσια που βρίσκονται έξω από τα χωριά, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας, Ιωάννης Λύτρας.

Η κατάσταση στο Κρανίδι

Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Κρανίδι. Το πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe έχει υποστεί ζημιές σε τουριστικά καταλύματά του, ενώ οι ένοικοί του απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε το βράδυ και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.


Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει από όλη την Πελοπόννησο και επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου στο Κρανίδι, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς στις εγκαταστάσεις υπάρχουν φιάλες υγραερίου.

 Ο καπνός από τη πυρκαγιά είναι ορατός και από το Ναύπλιο.

Σοβαρή αναζωπύρωση στην Ηλεία

Στη Βάλμη Ηλείας,  γύρω στις 6 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λάτα να εκκενώσουν προς Εφύρα.  

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ευνοούν τη δημιουργία νέων μικρών μετώπων σε σημεία που δεν έχουν καεί γύρω από τη Βάλμη.

 

πηγη alfavita.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael