Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Κλείδωσαν» οι εκλογές τον Σεπτέμβριο; – Σκρέκας για ρεύμα: Επιδοτούνται όλες οι κατοικίες

Φαίνεται πως οι εκλογές «κλείδωσαν» για τον Σεπτέμβριο καθώς οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα ισχύσουν για τον μήνα Ιούλιο και ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, θα αφορούν όλες τις κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση!

Συμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τον Ιούλιο όλοι οι οικιακοί καταναλωτές θα επιδοτηθούν με 200 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (0,20 ευρώ ανά Κιλοβατώρα) για το ρεύμα που θα καταναλώσουν. Η διαφορά σε σχέση με τις επιχορηγήσεις που δίνονταν έως και τον Ιούνιο είναι πως η επιδότηση δεν θα είναι κλιμακωτή και δεν θα αφορά τις πρώτες 300 Κιλοβατώρες κατανάλωσης. Όπως επίσης προαναφέρθηκε η επιχορήγηση θα δοθεί σε όλες τις κατοικίες ανεξαρτήτως της χρήσης τους αλλά και σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων. Για τους δικαιούχους του ΚΟΤ η επιδότηση διαμορφώνεται στα 240 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (0,24 ευρώ ανά Κιλοβατώρα) και καλύπτεται το 100% των αυξήσεων.

Επίσης για τα επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος ισχύος μέχρι 35 kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 192 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και βιομηχανίες η επιδότηση διαμορφώνεται στα 148 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Στα 30 ευρώ ανά Μεγαβατώρα ορίζεται η επιδότηση για τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο.

 

πηγη  focusfm.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael