Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα, ανοδικά το φυσικό αέριο

Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούσαν τη Δευτέρα, διευρύνοντας ένα πρόσφατο σερί απωλειών εν μέσω ανησυχιών ότι η αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα αποδυναμώσει τη ζήτηση των καυσίμων.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, μειώθηκαν 1,19 δολάρια ή 1,2% στα 102,01 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση για τέταρτη ημέρα.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου μειώθηκε 1,33 δολάρια ή 1,4% στα 93,37 δολάρια το βαρέλι.

"Οι τιμές πετρελαίου δέχονται πιέσεις εξαιτίας των ανησυχιών ότι οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομία και θα μειώσουν τη ζήτηση των καυσίμων", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Emori Fund Management.

"Η χαλαρή ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας επίσης επηρεάζει το κλίμα της αγοράς", τόνισε ο ίδιος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου ήταν ασταθή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι traders προσπάθησαν να συμβιβάσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα και ως εκ τούτου να μειώσουν τη ζήτηση των καυσίμων, σε σχέση με την περιορισμένη προσφορά λόγω προβλημάτων με τη ρωσική προσφορά εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.

Ανοδικά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Το φυσικό αέριο, εξάλλου, στην Ευρώπη κινείτο ανοδικά για τέταρτη συναπτή ημέρα, λόγω έλλειψης "ορατότητας" για τις ποσότητες που θα συνεχίσουν να διακινούνται στο εγγύς μέλλον μέσω του ρωσογερμανικού αγωγού Nord Stream 1.

Μολονότι οι ροές έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες προς τη Γερμανία, στο 40% της χωρητικότητας του αγωγού, μετά το τέλος της προγραμματισμένης συντήρησης που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι οι ποσότητες μπορεί να μειωθούν έως και στο 20%, εάν μια τουρμπίνα η οποία αναμένεται να φτάσει στη Ρωσία δεν αντικαταστήσει μία άλλη, που θα χρειαστεί επισκευή.

Το κρίσιμης σημασίας ανταλλακτικό παραμένει στη Γερμανία και δεν έφυγε με πλοίο για το Ελσίνκι το Σάββατο, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Εάν η ανταλλαγή εγγράφων λάβει χώρα, η μεταφορά μπορεί να γίνει εντός των επόμενων ημερών. Η τουρμπίνα βρισκόταν για καιρό στον Καναδά για εργασίες συντήρησης και είχε "μπλοκαριστεί" στη συνέχεια λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας.

Μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στη Ρωσία και στη συνέχιση των ροών, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να εξοικονομήσει όσο περισσότερο αέριο γίνεται εν όψει του χειμώνα, καλώντας όλα τα κράτη-μέλη της σε περικοπές κατανάλωσης, ανεξαρτήτως του πόσο εξαρτάται κάθε ξεχωριστό κράτος-μέλος από τις ρωσικές προμήθειες.

"Ο Πούτιν υπονόησε ότι εάν η τουρμπίνα δεν ήταν πίσω μέχρι αυτή την εβδομάδα, οι ροές μπορεί να υποχωρήσουν στο 20% της χωρητικότητας, μολονότι δεν αναμένετο το εξάρτημα να χρησιμοποιηθεί πριν τον Σεπτέμβριο", τονίζει η Deutsche Bank AG σε σημείωμά της. "Οπότε, πολλή προσοχή στα πολιτικά παιχνίδια με το φυσικό αέριο".

Οι αποθηκευτικοί χώροι της Γερμανίας έχουν γεμίσει κατά 65,9% και υπό κανονικές συνθήκες το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 75% την 1η Σεπτεμβρίου.

Το ολλανδικό συμβόλαιο Αυγούστου, σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ευρώπη, κινείτο στις 10.23 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα στα 164 ευρώ η μεγαβατώρα, με άνοδο 2,587%.


capital.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael