Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ηλεία: Εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς... ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ο πολύπαθος νομός Ηλείας δοκιμάζεται ξανά. Δεκαπέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, με τους δεκάδες νεκρούς, τα χωριά που είχαν καεί και τότε, δοκιμάζονται και σήμερα.

Τα Κρέστενα και η Σκυλλουντία, τα Μακρίσια, η Φρίξα και η Σμέρνα βρίσκονται αντιμέτωπα με τον πύρινο εφιάλτη. Το δάσος που κατάφερε να υψωθεί και πάλι στα γύρω βουνά έγινε και πάλι στάχτη, έργο όπως όλα δείχνουν και όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς, ανόητων εμπρηστών.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής (24/07) και εξαιτίας του πυκνού πευκοδάσους και των ελαιόδεντρων πήρε πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ένας μαύρος καπνός τύλιξε την πόλη των Κρεστένων, με τις φλόγες να υψώνονται απειλητικά και να περικυκλώνουν τα γύρω χωριά.

Μέσα σε μία μόλις ώρα, οι φλόγες άρχισαν να «γλύφουν» τα σπίτια στην Σκυλλουντία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν μαζί με τους κατοίκους και τα μηχανήματα ΟΤΑ να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Από αέρος, αεροσκάφη και ελικόπτερα προσπάθησαν να «κατεβάσουν» τις φλόγες για να τις χτυπήσουν πιο εύκολα οι επίγειες δυνάμεις, όμως το μέτωπο ήταν αδύνατον πλέον να περιοριστεί.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική. Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr:


η συνέχεια στο newsbomb.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael