Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιστολή στην Ε.Π.Ο. για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην υπόθεση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοζάνης

Επιστολή στην Ε.Π.Ο. από τον Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην υπόθεση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κοζάνης.

Επιστολή στη διοίκηση της ΕΠΟ, με την οποία ζητάει τη διόρθωση της αδικίας που έχει υποστεί η ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης, ιδίως μετά τη δικαίωσή της από το CAS, απέστειλε ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

«Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

ΚΟΖΑΝΗ 6/7/2022

Θέμα: «Η ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης δικαιώθηκε από το CAS. Ας μην φορτώσουμε στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο μία ακόμα αδικία»

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά τη λήξη της κανονικής φετινής αγωνιστικής περιόδου, η γνωστή υπόθεση της ένστασης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης, για τον αγώνα του με την ομάδα της Λευκίμμης, και μετέπειτα η έφεσή του, κατά της ομόφωνα απορριπτικής απόφασης του πρωτόδικου οργάνου, ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση μίας εξόφθαλμα έωλης απόφασης, που άφηνε την ομάδα της Κοζάνης εκτός των αγώνων μπαράζ ανόδου από τη Γ΄ Εθνική στη Super League 2.

Οι θιγόμενες ομάδες προσέφυγαν αρμοδίως ενώπιον του Court of Arbitration for Sport, το οποίο στην επί της ουσίας κρίση του αποφάνθηκε ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί η ομάδα της Λευκίμμης στον αγώνα της με τον Μακεδονικό, ανατρέποντας ως προς τούτο την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που καταλόγισε τον αγώνα υπέρ του δεύτερου.

Και ο μη ειδικός αντιλαμβάνεται ότι δε μπορεί να υπάρχει τιμωρία χωρίς πταίσμα, και αφού δεν καταλογίζεται τέτοιο στην ομάδα της Λευκίμμης, πολλώ μάλλον στης Κοζάνης, οποιαδήποτε επαχθής σε βάρος τους συνέπεια θα ήταν δικαιικά άτοπη, συνάμα, δε, ηθικά απαράδεκτη.

Παρά το σοκ που μας προκάλεσε η δευτεροβάθμια απόφαση, αποδείξαμε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας στα δικαιοδοτικά όργανα. Αποφεύγοντας τις ακρότητες, η διοίκηση αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας της Κοζάνης περιορίστηκαν αποκλειστικά στις θεσμικές ενέργειες.

Το αποτέλεσμα ήταν, μετά την αγωνιστική δικαίωση, να έλθει και η δικαστική.

Αξιότιμε πρόεδρε και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, το δημοφιλέστερο άθλημα της χώρας έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει αγωνιστικά μεγάλες διακρίσεις, αρκεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό, αθλητές, διοικήσεις, φιλάθλους. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να διοικηθεί με όρους ισονομίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Σε εσάς πέφτει το μεγάλο καθήκον να προστατέψετε τη λειτουργία και το κύρος των αθλητικών θεσμών και να μεταδώσετε αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον κόσμο του αθλήματος. Διαθέτετε τη γνώση, την κατάρτιση και τα μέσα για να το πετύχετε. Έχετε την ευκαιρία να σηματοδοτήσετε την αφετηρία της νέας σας διοίκησης με μία δίκαιη απόφαση. 

 

Με εκτίμηση,

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης»

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael