Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βίντεο-ΣΟΚ: Η στιγμή που καταρρέει παγετώνας και η χιονοστιβάδα καταπίνει πεζοπόρο!

Παγετώνας στο Κιργιστάν

Σοκ και δέος προκαλεί το βίντεο από την κατάρρευση ενός παγετώνα και τη δημιουργία χιονοστιβάδας στο Κιργιστάν.

Το βίντεο τράβηξε ένας τουρίστας που βρισκόταν για πεζοπορία στην περιοχή μαζί με ακόμη οκτώ άτομα. Η χιονοστιβάδα τους παρέσυρε, αλλά, ευτυχώς, όλοι τους επέζησαν.

Εννέα Βρετανοί και ένας Αμερικανός τουρίστας βρίσκονταν σε ξενάγηση στα βουνά Tian Shan στο Κιργιστάν, όταν ένας παγετώνας κατέρρευσε, προκαλώντας χιονοστιβάδα.

Όλοι στην ομάδα επέζησαν από τη χιονοστιβάδα η οποία τους πλάκωσε, αν και μια γυναίκα τραυματίστηκε στο γόνατο και μεταφέρθηκε με άλογο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ένας από τους τουρίστες ήταν ο Harry Shimmin, ο οποίος βιντεοσκόπησε την κατάρρευση του παγετώνα και τη χιονοστιβάδα, τη στιγμή που ερχόταν προς το μέρος του.

«Είχαμε μόλις φτάσει στο υψηλότερο σημείο της πεζοπορίας και αποχωρίστηκα από την ομάδα για να τραβήξω φωτογραφίες στην κορυφή ενός γκρεμού. Ενώ έβγαζα φωτογραφίες, άκουσα τον ήχο του πάγου να ραγίζει πίσω μου. Ήμουν ήδη εκεί για λίγα λεπτά, οπότε ήξερα ότι υπήρχε ένα σημείο στο οποίο θα μπορούσα να βρω καταφύγιο, ακριβώς δίπλα μου. Γι' αυτό και δεν κουνήθηκα.

Αν είχαμε περπατήσει πέντε λεπτά περισσότερο στην πορεία μας, θα ήμασταν όλοι νεκροί.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά στο βίντεο, μπορείτε να δείτε το αχνό γκρίζο μονοπάτι να ελίσσεται μέσα στο γρασίδι. Αυτό ήταν το μονοπάτι».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι θα έπρεπε αμέσως να έχει τρέξει στο καταφύγιο, αλλά αρχικά αισθάνθηκε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, καθώς παρακολουθούσε τη χιονοστιβάδα από απόσταση. Ωστόσο, καθώς πλησίαζε, είπε ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο να αναπνεύσει.

«Σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω», είπε. «Ηταν σαν να βρισκόμουν μέσα σε χιονοθύελλα. Μόλις τελείωσε, η αδρεναλίνη μου χτύπησε ταβάνι. Ήμουν καλυμμένος μόνο με ελαφριά σκόνη χιονιού, χωρίς να έχω γρατζουνιά. Ένιωθα να ζαλίζομαι. Ήξερα ότι η υπόλοιπη ομάδα ήταν πιο μακριά από τη χιονοστιβάδα και έτσι ήξερα ότι θα ήταν όλοι τους καλά.

Όλη στην ομάδα γελούσαμε και κλαίγαμε, ήμασταν ευτυχισμένοι που ήμασταν ζωντανοί. Μόνο αργότερα συνειδητοποιήσαμε πόσο τυχεροί ήμασταν».

Ενα διαφορετικό βίντεο από την κατάρρευση του ίδιου παγετώνα: 

 

 

iefimerida.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael