Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκπρόσωποι Δασικών Συνεταιρισμών έθεσαν τα ζητήματα του κλάδου στον Υφ. Περιβάλλοντος

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: "Οι εκπρόσωποι των Δασικών Συνεταιρισμών μας έθεσαν τα ζητήματα του κλάδου στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά και τον ΓΓ Δασών κ. Αραβώση και σύντομα αναμένονται λύσεις.".

Έχοντας γίνει αποδέκτης κάποιων προτάσεων από τους εκπρόσωπους των Δασικών Συνεταιρισμών της ΠΕ Κοζάνης, ανέλαβα την πρωτοβουλία για μια τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Αμυρά και τον ΓΓ Δασών κύριο Αραβώση.

Σε αυτήν, οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρθηκαν στα ζητήματα:

- της αντικατάστασης των μηχανημάτων τους μέσω προγραμμάτων

- της διαμόρφωσης δασικών δρόμων

-της επαρκούς χρηματοδότησης των δασαρχείων της περιοχής μας και κυρίως

-της αναπροσαρμογής της τιμής υλοτόμησης

Ο κύριος Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναληφθεί για την προστασία, την προσβασιμότητα και την ανάδειξη του δασικού μας πλούτου και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στα αιτήματα των συνεταιριστών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

Σε ακόλουθη επίσκεψή μου στον ΓΓ Δασών κ. Αραβώση, ζήτησα την ταχεία έγκριση των Πινάκων Υλοτομίας και των Διαχειριστικών Μελετών της ΠΕ Κοζάνης, καθώς και την αύξηση σε σχέση με πέρυσι των χωρικών ξύλων που διατίθενται στους κατοίκους των δικαιούχων κοινοτήτων, ενόψει και

του αυξημένου ενεργειακού κόστους που έχουν προκαλέσει τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία.

Ο κύριος Γενικός έδειξε κατανόηση στις ιδιαίτερες συνθήκες που εμφανίζει η περιοχή μας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Στις παραπάνω συνεργασίες ενημερώθηκα επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες, τόσο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του ΟΑΕΔ, όσο και μονίμων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους.

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό κύριο Αμυρά, τον ΓΓ κύριο Αραβώση και τους εκπροσώπους των Δασικών Συνεταιρισμών για την εξαιρετική συνεργασία.

Παραμένουμε σε επικοινωνία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του τόπου μας. 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael