Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Η εορτή του Αγίου Παντελεήμων Μεγαλομάρτυρος (φωτο-ηχητικό)

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου και Ενορία Αγίου Δημητρίου την παραμονή της εορτής

Στις 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου. Τον εσπερινό τέλεσε o Αρχ. π. Γεώργιος Ράνιος. 


Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  τέθηκαν  προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων.

 
Η Αγία Εικόνα του "φωτισμένη" στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας

Στις 27 Ιουλίου 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος Μεγαλομάρτυρος του Ιαματικού πρόστάτη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας "O Άγιος Παντελεήμων", τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας από τους Ιερείς π. Νεστορα και π. Προκόπιο.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εψάλη αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονος, προστάτη του Συλλόγου, και υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου. 

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους εκκλησιασθέντες από τα μέλη του Συλλόγου.


Την Παρασκευή 26 και 27 Ιουλίου 2022, στο όμορφο καταπράσινο βουνό του Βούρινου (Μπούρινος), πανηγύρισε το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος.

Δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια το Siatista-Info δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στον εσπερινό... Ας έχουμε την ευλογία του Αγίου Παντελεήμων ετσι ώστε να είμαστε καλά να πάμε του χρόνου!

 
Η εκκλησία του Αγιου Παντελεήμονα βρίσκεται σε υψόμετρο 1380 μ. στην περιοχή «Τσάμια» ανάμεσα στο δάσος και με θέα προς την κοιλάδα του Μεσιού Νερού!

Το κήρυγμα του π. Προκοπίου για τον Άγιο Παντελεήμων στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου:

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael