Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γονείς, ξέρετε πόσο χρόνο ξοδεύει ένα τρίχρονο μπροστά στο smartphone;

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των γονέων έχουν λανθασμένη αντίληψη για τον χρόνο που σπαταλούν τα ανήλικα παιδιά τους στις έξυπνες συσκευές, ενώ συχνά αγνοούν το περιεχόμενο που επισκέπτονται οι ανήλικοι, επισημαίνει πρόσφατη έρευνα

Τα smartphones και τα tablets έχουν εξελιχθεί σε παιδικά παιχνίδια, ακόμα και για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πόσο χρόνο ξοδεύουν όμως οι ανήλικοι μπόμπιρες μπροστά στις οθόνες; Τι περιεχόμενο παρακολουθούν;

Μια νέα μελέτη που παρακολούθησε τη χρήση τέτοιων συσκευών σε 350 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών για εννέα μήνες και έπειτα συνέκρινε τα ευρήματα με τις εκτιμήσεις των γονέων τους, έδωσε σημαντικά πληροφορίες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Pediatrics.

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορεί να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα smartphones ή τα tablets από ό,τι εκτιμούν οι γονείς τους και συχνά σε εφαρμογές που προορίζονται για εφήβους και ενήλικες. Τα αριθμητικά δεδομένα είναι αποκαλυπτικά.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των γονέων έχουν λανθασμένη αντίληψη για τον χρόνο που σπαταλούν τα ανήλικα παιδιά τους στις έξυπνες συσκευές, ο οποίος στην πραγματικότητα φτάνει τις δύο ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά έκαναν χρήση για μια ώρα ή περισσότερο, με ένα 15% να σπαταλά τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη. To 34% των παιδιών είχαν δικό τους tablet ή smartphone.

Τα παιδιά της μελέτης έκαναν χρήση μίας έως 85 εφαρμογών, με το YouTube, το YouTube Kids, προγράμματα περιήγησης και υπηρεσίες μετάδοσης (streaming) όπως το Netflix να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Εντούτοις, δεν απουσίαζαν ορισμένες εφαρμογές που σχετίζονται με τζόγο, βίαια παιχνίδια και παιχνίδια κοινού χωρίς περιορισμούς στα δεδομένα που συλλέγουν ή κοινοποιούν σε διαφημιζόμενους τρίτους.

Σύμφωνα με τη Δρ. Jenny Radesky, ιατρό Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων C.S. Mott του Michigan, όχι μόνο οι περισσότεροι γονείς υπολόγιζαν λάθος τον χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά τους σε αυτές τις συσκευές αλλά αγνοούσαν και το περιεχόμενο με το οποίο έρχονταν σε επαφή.

Κατά την παιδίατρο, η οποία έχει συγγράψει τις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με το παιδί και τον χρόνο του στην οθόνη για την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, οι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν πάντα προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία τους ή εκπαιδευτικά, η αλήθεια όμως είναι πιο ανησυχητική: μέρος του περιεχομένου που εκτέθηκαν αυτά τα μικρά παιδιά ήταν για ηλικίες 17 ετών και άνω.

Προηγούμενες μελέτες έχουν εκτιμήσει ότι έως και το 75% των μικρών παιδιών έχουν το δικό τους tablet, ενώ πολλά αρχίζουν να χειρίζονται κινητά και tablets πριν από τα πρώτα τους γενέθλια.


ygeiamou.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael