Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι καλύτερες παραλίες του Ιονίου


Εγκρεμνοί, Λευκάδα
Διάσημη και άκρως εντυπωσιακή παραλία που για πολλούς αποτελεί τον μεγάλο ανταγωνιστή της παραλίας Πόρτο Κατσίκι. Μεγάλη, με ψιλή άμμο, βότσαλα, τιρκουάζ νερά και πανύψηλα βράχια στο φόντο.


Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα
Η απόλυτη πρωταγωνίστρια όχι μόνο του νησιού αλλά και μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. Το σκηνικό γνωστό και πολυφωτογραφημένο: μπροστά στα πανύψηλα βράχια απλώνεται μια στενή λωρίδα κατάλευκης άμμου πριν βουτήξουμε στα κρυστάλλινα, βαθυγάλανα νερά.


Πευκούλια, Λευκάδα
Αν υπήρχε παράδεισος, αυτός θα ήταν ένα μακροβούτι που θα ξεκινούσε από τα Πευκούλια, λένε οι ντόπιοι. Τα πανέμορφα σμαραγδένια νερά της, αναμιγνύονται κατά τόπους με σκούρες και μπλε αποχρώσεις. Η παραλία Πευκούλια, βρίσκεται πολύ κοντά στη χώρα της Λευκάδας, βόρεια από το ψαροχώρι άγιος Νικήτας.


Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Είναι αναμφισβήτητα η γνωστότερη παραλία του νησιού ενώ η φωτογραφία της κάνει το γύρο του κόσμου. Έχει λευκή άμμο και νερά σε όλες τις αποχρώσεις το γαλάζιου. Στη μέση της παραλίας βρίσκεται το παλιό σκουριασμένο ναυάγιο πλοίου που μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού.
Μύρτος, Κεφαλονιά


Αντίσαμος, Κεφαλονιά
Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Σάμης, όπου η διαδρομή από το λιμάνι μέχρι την παραλία, μαγεύει τον επισκέπτη, αφού διασχίζει ένα από τα πιο πράσινα μέρη του νησιού με πανύψηλα πεύκα και δέντρα. Η παραλία έγινε γνωστή παγκοσμίως αφού αποτέλεσε σκηνικό για το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” ενώ θεωρείται από τις ωραιότερες του νησιού. Είναι βοτσαλωτή, αλλά σε κάποια σημεία της διαθέτει και ψιλή, άσπρη άμμο με νερά κρυστάλλινα και γαλάζια.

Βουτούμι, Αντίπαξοι
Πανέμορφος κολπίσκος με νερά που θα ζήλευε και η Χαβάη. Πεντακάθαρα νερά, άσπρος γιαλός και πολλά ιστιοφόρα που αράζουν τριγύρω κάνουν το σκηνικό μαγικό. 

Shutterstock 257130469Voutoumi
photo@shutterstock
 

Άσπρη Άμμος, Οθωνοί

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, στις δυτικές ακτές του νησιού. Ψιλή, κατάλευκη άμμος, καταγάλανα νερά, με φόντο έναν τεράστιο βράχο που κόβει την ανάσα.

Ίσσος, Κέρκυρα
Μεγάλη αμμώδης παραλία με φυσικούς αμμόλοφους και ρηχά νερά. 


Γιδάκι, Ιθάκη
Καταπράσινα νερά και βότσαλα, από πολύ πολύ μικρά ως πιο μεγάλα και ίσως μια από τις πιο όμορφες μυστικές παραλίες της Ελλάδας. Πρόσβαση με σκάφος κάθε μια ώρα από το Βαθύ ή με τα πόδια από το Σκίνο από μονοπάτι, διάρκειας περίπου μισής ώρας. Η ανάβαση προς το Γιδάκι μπορεί να είναι κάπως απαιτητική, η θέα της παραλίας από ψηλά, όμως, θα σας αποζημιώσει.





arttravel.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael