Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Το ΚΚΕ για την αποκατάσταση της αδικίας ενάντια στους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Αποκατάσταση της αδικίας ενάντια στους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 20923/Δ2/2021 Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων (ΦΕΚ. 878/Β/5-3-2021), ένας μαθητής Μουσικού Γυμνασίου απαγορεύεται να συνεχίσει να φοιτά σε Μουσικό Γυμνάσιο ή Μουσικό Λύκειο, αν δεν έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον 10, σε όλα τα μαθήματα μουσικής παιδείας (παράγραφος 10).

Η παραπάνω διάταξη, έρχεται σε αντίθεση με την πρόβλεψη της προηγούμενης παραγράφου της Υ.Α. (παράγραφος 9), σύμφωνα με την οποία ένας μαθητής μπορεί να προσέλθει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, αν κριθεί μεταξεταστέος ακόμα και σε έξι μαθήματα, εκ των οποίων τα 4 γενικής παιδείας και τα 2 μουσικής παιδείας.

Δηλαδή, ένας μαθητής που κρίνεται μεταξεταστέος σε ένα μάθημα μουσικής παιδείας, απαγορεύεται να συνεχίσει να φοιτά σε Μουσικό Γυμνάσιο ή Μουσικό Λύκειο, ενώ ένας μαθητής που κρίνεται μεταξεταστέος σε 1 μάθημα γενικής παιδείας και 1 μάθημα μουσικής παιδείας, έχει δεύτερη ευκαιρία τον Σεπτέμβρη!

Η Υ.Α., εκτός από παράλογη, δημιουργεί σοβαρές αδικίες και εμπόδια στη φοίτηση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων, όπως έχει καταγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την άμεση διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης.


Ο Βουλευτής

Δελής Γιάννης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια