Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου, παραμένουν κοντά σε υψηλό τριμήνου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Παρασκευή, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε υψηλό τριών μηνών, καθώς οι φόβοι για νέους περιορισμούς για τον κορονοϊό στη Σαγκάη, αντιστάθμισαν τη σταθερή ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής.

Το brent παράδοσης Αυγούστου μειώθηκε 77 σεντς ή 0,6% στα 122,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το west texas intermediate μειώθηκε κατά 72 σεντς ή 0,6% στα 120,79 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, με τις τιμές να σημειώνουν ράλι συνολικά τους δύο τελευταίους μήνες, το brent βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης εβδομαδιαίων κερδών για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα και το wti για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

"Οι νέοι περιορισμοί στη Σαγκάη για την πανδημία προκάλεσαν ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα. Αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν από τις προσδοκίες ότι η σφιχτή προσφορά παγκοσμίως θα συνεχιστεί, με τη σταθερή ζήτηση των ΗΠΑ για καύσιμα και τη βραδεία αύξηση της παραγωγής αργού από τον OPEC+", ανακοίνωσε ο Kazuhiko Saito της Fujitomi Securities.

"Μόλις αρχίσαμε να αισιοδοξούμε για την κινεζική ζήτηση με την άρση των περιορισμών, και η τελευταία κίνηση για lockdown σε ορισμένες περιοχές στη Σαγκάη για μαζικά τεστ, είναι μια υπενθύμιση ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική της Κίνας για τον κορονοϊό", ανέφεραν αναλυτές της Kotak Securities.

"Εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί περιορισμούς για να σταματήσει η εξάπλωση, η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να επηρεαστεί".

Οι εισαγωγές αργού στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν 12% τον Μάιο από τη χαμηλή βάση του προηγουμένου έτους, αν και οι εταιρείες διύλισης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά αποθέματα με τα lockdowns στην κίνα και την επιβράδυνση της οικονομίας που επιβάρυνε τη ζήτηση καυσίμων τον προηγούμενο μήνα. 

 

capital.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael