Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ


Η Κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να προβεί σε σύναψη μηνιαίων ή διμηνιαίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου όσο συνεχίζεται η ειδική διαχείριση και για διάστημα μέχρι 5 μηνών.

Με την τροπολογία αυτή εκτός των άλλων παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη δικαιοσύνη στην οποίο έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις ομαδικές απολύσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά από 29 μήνες πλήρους απαξίωσης της μοναδικής βιομηχανίας παραγωγής σιδηρονικελίου σε όλη την Ε.Ε, έρχεται να ολοκληρώσει το εγκληματικό της σχέδιο σε μία περίοδο που οι τιμές του Νικελίου έχουν σταθεροποιηθεί σε ιστορικό ρεκόρ. Συνεχίζει έτσι και στον κλάδο της μεταλλουργίας να στηρίζει ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου και των εργαζομένων,

Ενώ με νόμο που ψήφισε το Φλεβάρη του 2020 υφάρπαξε τις υποχρεώσεις που είχε απέναντί στους εργαζόμενους και τις βάφτισε «κονδύλι στήριξης από τον Κρατικό προϋπολογισμό για τη Σωτηρία της ΛΑΡΚΟ». Τα κλεμμένα λεφτά των εργαζομένων τα κατασπατάλησε μαζί με άλλα 280 εκατομμύρια ευρώ που έχουν παραχθεί και εισπραχθεί. Παράλληλα με αυτά υφάρπαξε επιπλέον από τις περικοπές των μισθών, την κατάργηση των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας αλλά 23 εκατομμύρια ευρώ.

Με όλα αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει μια «νέα ΛΑΡΚΟ», Δημόσια, εκσυγχρονισμένη κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και να έφερνε εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία σε μηνιαία βάση αλλά και να πλήρωνε τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και τους ιδιώτες μικροεπαγγελματίες που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που απαιτούν:

Ø Να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή

Ø Ν συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν

Ø Να καταβάλλει και το τελευταίο ευρώ που χρωστά από το δεδουλευμένο μόχθο.

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael