Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ακόμη είναι απλήρωτες καλλιέργειες από τον παγετό του 2021!!


ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ1) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2) ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά καλλιέργειες σε χωριά των  νομών της Δυτικής Μακεδονίας δέχονται μεγάλες ζημιές από το χαλάζι. Η έντονη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών προξένησε μεγάλες καταστροφές σε παραγωγές ροδακίνων, κερασιών, αμπελιών, κηπευτικών, σιτηρών κ.α.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς σε λίγο θα ξεκινούσαν τη συγκομιδή και είδαν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι μέσα σε λίγα λεπτά και αφετέρου το τεράστιο κόστος παραγωγής κάνει τις προσδοκίες τους για την φετινή χρονιά ιδιαίτερα δυσοίωνες. 

Ακόμη είναι απλήρωτες καλλιέργειες από τον παγετό του 2021!!

Το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι χαλαζόπληκτη και κάθε χρόνο αντιμετωπίζει τεράστιες καταστροφές είναι γνωστό στην Κυβέρνηση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς όμως πρακτικά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για αντιχαλαζική θωράκιση και προστασία. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση να βλέπουμε κάθε χρόνο τους κόπους και τα χρήματα μας να χάνονται. Φτάνει πια η κοροϊδία από τις Κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους !

ΖΗΤΑΜΕ:

● ΑΜΕΣΗπληρωμή όλων των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό του 2021 

● Άμεσες εκτιμήσεις για το χαλάζι και γρήγορη προκαταβολή του 50% της ασφαλιζόμενης  αξίας  στους  παραγωγούς  καθώς  το  τεράστιο  κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας. Ιδιαίτερα άμεση εκτίμηση των ζημιών στα κεράσια και στα πρώιμα ροδάκινα τα οποία
είναι στην συγκομιδή, να εκδοθούν τα πορίσματα και να πληρωθούν οι πληττόμενοι παραγωγοί το συντομότερο δυνατόν.

● Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

● Επιπλέον αντιχαλαζικά μέτρα προστασίας ειδικά σεπεριοχές οι οποίες τα τελευταία χρόνια πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλέον έχει αποδειχτεί  στην  πράξη  ότι  η  αντιχαλαζική  προστασία  από  “αέρος”  δεν επαρκεί.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται χρόνο με τον χρόνο εντονότερες και θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  να  δει  τρόπους  ώστε  να  περιοριστούν  οι  συνέπειες  στις καλλιέργειες μας.

Επιπρόσθετα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, να καλυφθούν τα κενά ώστε οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις ναγίνονται γρήγορα και να αποζημιώνονται  άμεσα οι παραγωγοί και όχι μετά από μήνες ως και πάνω από ένα χρόνο από την στιγμή της ζημιάς όπως συμβαίνει τώρα. 

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικά θέματα τα παραπάνω αγροτικά θέμα

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael