Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας επέστρεψε στον προαιώνιο τόπο διαμονή της (βίντεο)

Την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής της Πεντηκοστής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιατίστης κ. Αθανασίου, πλαισιωμένο από τους ιερείς π. Στέργιο, π. Γρηγόριο, π. Δημήτριο και τον διάκονο Αριστείδη.

 

Κατά τον Εσπερινό της Γονυκλισίας διαβάστηκαν οι ευχές από το Ιερό βήμα και άπαντες έκλειναν ευλαβικά το γόνυ συμμετέχοντας στο κλίμα κατάνυξης. 

Από την Κυριακή του Θωμά μέχρι και την Πεντηκοστή, η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου ευλογεί την Ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα. 

Οι ιερείς της Ενορίας μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι καθημερινά για να ευλογήσει τους πιστούς. Την Κυριακή της πεντηκοστής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι χριστιανοί την συνόδευσαν, για να την μεταφέρουν και πάλι πίσω στη Μονή που ανήκει.

Το έθιμο αυτό, της επίσκεψης της Αγίας Εικόνας στα σπίτια των πιστών, είναι παμπάλαιο και κανείς δεν θυμάται από πότε έχει ξεκινήσει. Οι χριστιανοί περιμένουν με αγωνία πότε θα τους επισκεφθεί και την υποδέχονται με λαχτάρα, για να τους αγιάσει να ευλογηθεί το σπίτι τους και να της εναποθέσουν τα προβλήματά τους.


Η μεγάλη ευλάβεια στην Εικόνα αυτή οφείλεται στην ανεξάντλητη χάρη που φανερά ή μυστικά ο πιστός λαός αποκομίζει. 

Για το λόγο αυτό τηρεί το θρησκευτικό αυτό έθιμο με μεγάλη αφοσίωση.

Να έχουμε την ευλογία της Παναγίας Ελεούσας, να είμαστε καλά για να την υποδεχτούμε και του χρόνου στη Σιάτιστα.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael