Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αφγανιστάν: Τραγωδία από σεισμό 6,1 Ρίχτερ -Περισσότεροι από 250 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες (φωτο-βίντεο)

Ασύλληπτη τραγωδία λαμβάνει χώρα στο Αφγανιστάν από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ισχυρός σεισμός έχει στοιχήσει τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 150 τραυματίες, όπως δήλωσε στο BBC τοπικός αξιωματούχος. Νωρίτερα το AlJazeera έκανε λόγο για επιβεβαιωμένους 130 νεκρούς, αλλά τόνιζε ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους σε φορεία, και πολλά κατεστραμμένα σπίτια στην επαρχία Πακτίκα.

Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των νεκρών που ξεπερνά τους 250 είναι πιθανό να αυξηθεί γιατί φαίνεται πως κάποιοι από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων (27 μιλίων) από τη νοτιοανατολική πόλη Χοστ.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο επικαλείται το Reuters.  Το κέντρο ανέφερε ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καθώς και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

«Δυστυχώς, χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, ο οποίος σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες συμπατριώτες μας και κατέστρεψε δεκάδες σπίτια», έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπιλάλ Καρίμι. «Καλούμε όλες τις υπηρεσίες βοήθειας να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο σεισμός -που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν- ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών σε βάθος περίπου 51 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

 

 

ethnos.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael