Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Πανηγύρισε το εξωκκλήσι του Αγίου Αχιλλείου στη Μπάρα (φωτο-βίντεο)

Με εκκλησιαστική ευλάβεια, η πόλη της Σιάτιστας πανηγύρισε τον Άγιο Αχίλλειο, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον θαυματουργό, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη περιοχή «Μπάρα».

Την παραμονή εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία, από τους Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Νέστορα και π. Προκόπιο.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό έγινε η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Αχιλλείου από τον νέο Ναό στον παλαιότερο παρουσία πλήθους κόσμου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής εψάλη η ακολουθία του όρθρου και τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον, π. Νέστορα με την παρουσία πολλών πιστών, που ευλαβούνται και τιμούν τον Άγιο Αχίλλειο. 

Ο Ναός του Αγίου Αχιλλείου, στον οποίο τελούνται οι διάφορες ακολουθίες, χτίστηκε με δαπάνες του συμπατριώτη μας Νικολάου Τύρνα. Θεμελιώθηκε το 1974 και εγκαινιάστηκε στις 15 Μαΐου 1986 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Αντώνιο.

Ο παλαιότερος Ιερός Ναός του Αγίου Αχιλλείου βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω από τον νέο Ναό και χτίστηκε το 1950 από τον συμπατριώτη μας Νικόλαο Θ. Δαρδάλη.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:



 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael