Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΕΟΓ: Συναντήσεις στήριξης και ανάπτυξης του κλάδου της γούνας

Στο πλαίσιο διαμόρφωσης στρατηγικής, με τον προσδιορισμό μέτρων στήριξης και ανάπτυξης του κλάδου της γούνας, διοργανώθηκαν και συμμετείχαμε σε διαδοχικές συναντήσεις:

1. Με τον Υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη, τον οποίο ευχαριστούμε, συμφωνήσαμε για τη μεθοδολογία καταβολής των ποσών στους δικαιούχους εκτροφείς. Όπως είναι γνωστό μετά την από 27/04/2022 απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, σε συνέχεια συνεννοήσεων με το ΥΠΑΑΤ, ζητήθηκε η έγκριση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε).

Προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε μεθοδικά, σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Ε., έτσι ώστε η έγκριση χρηματοδότησης να γίνει το συντομότερο και να είναι θετική για να καταστεί εφικτή η καταβολή των ποσών στους εκτροφείς μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30/06/2022.

2. Με το Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά, τον οποίο ευχαριστούμε, συμφωνήσαμε σε μέτρα:

α. στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού/π.χ. αναστολή εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο

β. προστασίας και στήριξης των επιχειρήσεων/π.χ. πρόγραμμα καταβολής κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις μεταποίησης με ένα σημαντικό ποσό.

γ. ενίσχυσης της βιωσιμότητας του κλάδου/π.χ. κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας στα προϊόντα γούνας, διερεύνηση ίδρυσης και λειτουργίας δημοπρατηρίου γούνας στην Καστοριά, ένταξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στο μέτρο της ευζωίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2023-2027.

Παράλληλα αξιολογείται το σύνολο των προτάσεων που καταθέσαμε και εξειδικεύουν τις παραπάνω κατηγορίες μέτρων. Θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες εντασσόμενες σε μια ολοκληρωμένη λογική.

3. Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, που συναντηθήκαμε στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε η ‘’εκστρατεία για τη γούνα’’.

Σε πνεύμα πλήρους κατανόησης θέσαμε τα ζητήματα που επιδεινώθηκαν από το απρόβλεπτο γεγονός του πολέμου στην Ουκρανία ενώ ο κ. Υπουργός συμφώνησε με την ανάγκη ειδικής χρηματοδότησης του κλάδου της εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Η πρόταση της αντιπροσωπείας για γενναία χρηματοδότηση του ζωικού κεφαλαίου, στη λογική της πρόσφατα υπογραφείσας απόφασης για την οποία τον ευχαριστήσαμε θερμά όπως και για τη συνάντησή μας, αξιολογήθηκε θετικά από τον κ. Υπουργό και ήδη ξεκίνησε η διερεύνηση για τον τρόπο υλοποίησής της.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης από μέρους του κλάδου της γούνας:

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προετοιμασία όλων των συναντήσεων (θεματολογία, τεκμηρίωση), την καθοριστική συμβολή του, επί μήνες και ακούραστα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι και την πρόσφατη υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης των γουνοφόρων ζώων καθώς και για την επί ενάμιση έτος προσπάθεια, μαζί μας, για την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας στη γούνα που αποτελεί σημαντική εξέλιξη.

Η κα Αντωνίου Μαρία, Υπεύθυνη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την οποία ευχαριστούμε επίσης για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στον κλάδο της γούνας και την ένταξή του στις εθνικές προτεραιότητες ως μία κυβερνητική πολιτική.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, θα ήθελε να ευχαριστεί θερμά, όλους όσοι συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 

 

 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael