Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου: Απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στη Σιάτιστα

Συνάδελφοι, Συναγωνιστές Αγρότες και Κτηνοτρόφοι

Το προηγούμενο διάστημα για περισσότερες από 15 ημέρες ήμασταν στους δρόμους, στήσαμε μπλόκα στην Νεάπολη και την Αγ. Κυριακή αλλά και σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν 40.

Ξεσκεπάσαμε τις πολιτικές που αυξάνουν το κόστος παραγωγής, τους ασφαλιστικούς κανονισμούς του ΕΛΓΑ που μας εξοντώνουν. Παλέψαμε για λύσεις που θα μας έδιναν ανάσα, θα μας επέτρεπαν να συνεχίσουμε με όσο δυνατό λιγότερα προβλήματα την καλλιεργητική δραστηριότητα , να καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Ο αγώνας αυτός έδωσε κάποιες μικρές κατακτήσεις χωρίς όμως να ικανοποιούνται τα βασικότερα αιτήματα από την κυβέρνηση.

Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα και εξαιτίας των επιπτώσεων του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και ίσως ακόμα δεν έχει φανεί το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στην ζωή μας στην, στην δουλειά μας.

Η κυβέρνηση «μπουκώνει» με πολύ χρήμα και προνόμια στους εφοπλιστές και βιομήχανους τους επιχειρηματίες εμπόρους, στους μικρομεσαίους όμως του πρωτογενή τομέα πετάει ψίχουλα.

Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Αυτός ο κίνδυνος αναδεικνύει και όλες τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στην απεργιακή συγκέντρωση στης Σιάτιστα την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 11:00πμ στην πλατεία Δημαρχείου.

Μαζί με τους γουνεργατες , τους άνεργους, τους εργαζόμενους στις φάρμες γουνοφόρων ζώων που μας συμπαραστάθηκαν στα μπλόκα μας αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες και τις γυναίκες και τους συνταξιούχους που επίσης ήταν μαζί μας.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας δεν είναι «μια και έξω», θέλει συνέχεια, υπομονή, καλύτερη οργάνωση και συντονισμός του αγώνα των αγροτικών συλλόγων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

· Παλεύουμε ενάντια στην ακρίβεια.

· Την άμεση μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές.

· Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση των ζωοτροφών.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αποζημίωση του 100% από φυσικούς κινδύνους και νόσους, άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.

· Καμία συμμετοχή – απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση

6 Απρίλη, 11:00 πμ, πλατεία Δημαρχείου Σιάτιστας

Μπορούμε ενωμένοι να τα καταφέρουμε! 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael