Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δήλωση του Στ. Κωνσταντινίδη, από τη συμμετοχή του στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην τραγική επέτειο της εκατονταετηρίδας από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είχα την τιμή να συμμετέχω στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, με θέμα «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης.

Πάντα, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης, η ιστορική αναδρομή καταλήγει στην ιστορική ευθύνη για τη διεκδίκηση της αλήθειας, της διεθνούς καταδίκης και της ηθικής αποκατάστασης.

Υπό το φως μάλιστα πράξεων αναθεωρητισμού, επεκτατισμού και πολέμου στην Ευρώπη, το αίτημα για τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό.

Έχει αποδειχθεί ότι η παθητική αποδοχή πράξεων βίας από τη διεθνή κοινότητα οδηγεί στην επανάληψή τους, σε νέες τραγωδίες και νέους εκτοπισμούς. Γι' αυτό απαιτείται ανεπιφύλακτη εναντίωση και σκληρή καταδίκη κάθε έκφρασης αμφισβήτησης της ειρήνης.

Η Ελλάδα κάνει και πάλι το χρέος της, σταθερά προσηλωμένη στους κανόνες και τις αξίες του Διεθνούς Δικαίου, στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στην Ουκρανία και στους καταδιωγμένους ομογενείς μας και στους άλλους πρόσφυγες που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους.

Να το κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος, για το παρελθόν και για το παρόν, για τη Μικρά Ασία, για τον Πόντο, για την Ουκρανία, για να μην το ξαναζήσει στο μέλλον.

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael