Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Αύξηση 3% των τιμών μετά την έκθεση του ΙΕΑ

Άνοδο 3% στα 105,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφει και η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF) για τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου 

Αυξάνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκτίμηση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) ότι από τον Απρίλιο μπορεί να λείψουν από την αγορά τρία εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού και διυλισμένων προϊόντων.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ενισχυόταν πάνω από 3 δολάρια το βαρέλι στα 101,4 δολάρια μετά την υποχώρησή της τις τρεις προηγούμενες ημέρες.

Ανοδο 3% στα 105,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφει και η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF) για τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου.

Μεγαλύτερη η μείωση της προσφοράς από τη μείωση της ζήτησης

Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση του ΙΕΑ, η μείωση της προσφοράς λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της ζήτησης κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα λόγω των υψηλότερων τιμών των καυσίμων.

Η τιμή του μπρεντ έκλεισε κάτω από τα 100 δολάρια χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά το απρόσμενο άλμα των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και τις ενδείξεις προόδου στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μειωθούν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.

«Τα ερωτήματα σχετικά με τις ποσότητες του ρωσικού πετρελαίου που θα συνεχίσουν να πέφτουν στην αγορά και η αβεβαιότητα για το πόσο μεγάλη θα είναι η επίπτωση στη ζήτηση θα συνεχίσουν να κρατούν σε ένταση τις ενεργειακές αγορές», έγραψε αναλυτής της OANDA.

Η αγορά πετρελαίου αγνόησε, πάντως, την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, όπως αναμενόταν.

Ωθηση στις τιμές από την Κίνα

Στην ενίσχυση των τιμών συνέβαλε κάπως και η ανακοίνωση από την Κίνα ότι θα εφαρμόσει πολιτικές για να στηρίξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ η μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα προκάλεσε ελπίδες ότι οι Αρχές της χώρα μπορεί να άρουν τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και να επιτρέψουν στα εργοστάσια να ξαναρχίσουν την παραγωγή στις πόλεις που έχει επιβληθεί lockdown.

 

Mε πληροφορίες από Reuters

imerisia.gr 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael