Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Νέο άλμα στις διεθνείς τιμές - Προς τα 120 δολάρια το Brent

Πετάνε προς τα 120 δολάρια το βαρέλι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Νέα άνοδο σημειώνουν οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού», εν μέσω ανησυχιών που προκάλεσαν στην αγορά η συζήτηση για ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και οι επιθέσεις των ανταρτών που στηρίζονται από το Ιράν σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία. 

Το πετρέλαιο Brent της Βόρειας Θάλασσας σημειώνει άλμα 3.01% με την τιμή του να διμαορφώνεται στα 119,1 δολάρια το βαρέλι ενώ σημαντική άνοδο 2,48% καταγράφει και το αμερικανικό αργό (WTI), με την τιμή του να φτάνει τα 114,9 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως η τιμή του Brent παράδοσης Μαΐου, εκτοξεύτηκε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ημερών στα 115,62 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας αύξηση +7,12% σε σύγκριση με την Παρασκευή. 

Το αμερικανικό αργό (WTI), παράδοσης Απριλίου, κατέγραψε επίσης σημαντική άνοδο 7,08% και έκλεισε στα 112,12 δολάρια το βαρέλι. Ήταν η πρώτη φορά πριν το σημερινό νέο άλμα, που η τιμή του WTI ξεπερνά τα 110 δολάρια εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Ανησυχίες για ελλείψεις

Σύμφωνα με το CNBC, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθε σε μια περίοδο που οι τιμές του πετρελαίου είχαν πάρει ήδη την ανιούσα λόγω της αυξημένης ζήτησης μετά το άνοιγμα των οικονομιών, που είχαν μπεί στον «πάγο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τώρα, η απώλεια ενός μεγάλου μέρους των 5 εκατομμυρίων βαρελιών που εξήγαγε την ημέρα η Ρωσία δημιουργεί ένα έξτρα κενό στην αγορά και πιέζει προς τα πάνω τις τιμές.  Αναλυτές εκτιμούν πως οι τιμές θα αποκλιμακώνονταν αν προοιωνιζόταν πως οι συνομιλίες Μόσχας-Κιέβου θα είχαν θετική έκβαση ή αν καλύτερα βρισκόταν η χρυσή τομή για τη λήξη των εχθροπραξιών.

 

πηγη  imerisia.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael