Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πατάτες φούρνου με γαρίδες

Το σημερινό πιάτο έχει... πατάτες φούρνου με γαρίδες!

Υλικά :

1 κιλό πατάτες
μισό κιλό γαρίδες
1 φλιτζάνι τυρί σόγιας τριμμένο
1 φλιτζάνι ταχινέλαιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες
χυμος 2 λεμονιών
μία κουταλιά αλεύρι
μία κουταλιά κορν φλαουερ
2 κουταλάκια μουστάρδα
ρίγανη
πιπέρι πράσινο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε- όπως στον μουσακά- λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί. Χρησιμοποιούμε ταχινέλαιο το οποίο ρίχνουμε στι πατάτες,στο ταψί, μαζί με ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, πράσινο πιπέρι και λίγο μουστάρδα. Τα βάζουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε ελάχιστο λεμόνι και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθέι περίπου 50′.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε ροδέλες φέτες από ώριμες ντομάτες και μόλις ψηθεί το φαγητό, το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω του τις ροδέλλες της ντομάτας.Επίσης, κατά την διάρκεια του ψησίματος, τρίβουμε κασέρι σόγιας κα μετά -τις ντομάτες- πασπαλίζουμε με αυτό το φαγητό και το ξαναβάζουμε στο φούρνο επί δέκα λεπτά, για να ροδίσει.

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε.Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει γαρίδες σε λίγο νερό.Παίρνουμε το ζουμι τους και το στραγγίζουμε.Του ρίχνουμε λίγο

αλεύρι,λίγο κορν φλάουερ, λίγη μουστάρδα, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη που ταιριάζει πάρα πολύ και λεμόνι.Όλο αυτό το ρίχνουμε στο γαριδόζουμε που βράζει.Όλα μαζί

γίνονται μια όμορφη άσπρη σάλτσα, σαν μαγιονέζα νηστίσιμη. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στις μερίδες με τις πατάτες (στο κάθε πιάτο 3-4 γαρίδες) και από πάνω ρίχνουμε την λευκή σάλτσα μας.

Είναι θαυμάσιο αλάδωτο φαγητό, που θυμίζει λαδερό.


Πηγή: monastiriaka.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael