Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι αγρότες της Εορδαίας διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους από μια κυβέρνηση που τους κοροϊδεύει συστηματικά

«Καλλιόπη Βέττα: Οι αγρότες της Εορδαίας διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους από μια κυβέρνηση που τους κοροϊδεύει συστηματικά - Συνάντηση με δενδροκαλλιεργητές στους Πύργους»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συνοδευόμενη από τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κκ. Κώστα Μιμίκο και Βασίλη Μπέλτσο, συναντήθηκε στους Πύργους με αγρότες-μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του υπό ίδρυση Αγροτικού συλλόγου Βερμίου.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τη μη καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που είχαν πληγεί από τους καταστρεπτικούς παγετούς του Μαρτίου – Απριλίου 2021. Ως γνωστόν, οι παγετοί και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στην περιοχή του άξονα Πύργων – Μεσόβουνου – Κομνηνών – Πεντάβρυσου - Ανατολικού κ.α, σε μια συνολική έκταση περίπου 15.000 στρεμμάτων. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πληρωμή των αποζημιώσεων, παρά τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Οι αγρότες ενημέρωσαν την κ. Βέττα για τις ενέργειές τους, τις επαφές με τους φορείς, όπως και για τις κινητοποιήσεις στις οποίες προέβησαν για την διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους.

Η  κ. Βέττα, με τη σειρά της, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις κινήσεις που έχει κάνει αναφορικά με το ζήτημα. Ειδικότερα, τους επεσήμανε ότι έχει καταθέσει τρείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τις αποζημιώσεις, η τελευταία εκ των οποίων κατατέθηκε μόλις προχθές,  ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, σε όλους τους τόνους και σε όλους τους αποδέκτες, δεν έχει καταβληθεί καμία αποζημίωση στους καλλιεργητές της  περιοχής.

Η Βουλευτής ανέφερε ότι η οργή, η κούραση και η αγανάκτηση με τις υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι δικαίως μεγάλη, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις δυναμικές διεκδικήσεις τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.  

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael