Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιβεβαιώθηκε ότι το Υπ. Περιβάλλοντος δεν δεσμεύεται για το κόστος, την χρηματοδότηση και την αδιάλειπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης

«Καλλιόπη Βέττα – Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για την Τηλεθέρμανση Κοζάνης: Επιβεβαιώθηκε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δεσμεύεται για το κόστος, την χρηματοδότηση και  την αδιάλειπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης»

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα με θέμα με θέμα: «Απαντήσεις για τις υποδομές, τη χρηματοδότηση και εν γένει τη βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη».

Η κ. Βέττα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα, το κόστος κατασκευής και την χρηματοδότηση του διάδοχου σχήματος (ΣΗΘΥΑ), ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, τόσο στην πρωτολογία όσο και στην δευτερολογία της, για το χρονικό κενό που θα προκύψει από το 2023 με το κλείσιμο των μονάδων, έως τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Ο απαντήσεις του κ. Σκρέκα ήταν γενικόλογες, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση, τις μελέτες, το κενό και την ανάληψη του κόστους λειτουργίας και διασύνδεσης ενώ, επέλεξε, δυόμιση χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναπτύξει ένα σαφές και αναλυτικό σχέδιο του Υπουργείου για την τηλεθέρμανση στην περιοχή.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το χρονοδιάγραμμα δεν βγαίνει – όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης διαβεβαιώνουν- γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην παροχή της τηλεθέρμανσης ή/και εξάντληση των αποθεματικών της ΔΕΥΑΚ για την αγορά πετρελαίου.

Τέλος, όπως τέθηκε στην συζήτηση από την κ. Βέττα είναι σίγουρο ότι με την κυβερνητική αδιαφορία, το κόστος, αφενός της κατανάλωσης και αφετέρου της διασύνδεσης, θα μετακυλιστεί στον Δήμο και τους δημότες- όπως ήδη συνέβη με τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμολογίων- γεγονός που επιβεβαιώνει την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη της περιοχής.

Παρατίθεται το link της συζήτησης:

https://www.youtube.com/watch?v=9Ygk5gObXMM


Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael