Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ για να μην στερηθούν το 850 αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Δρεπάνου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Θέμα: Να μην στερηθούν το 850 αγροτεμάχιο (450 περίπου στρέμματα) του αγροκτήματος Δρεπάνου, οι αγρότες- κάτοικοι της Τ.Κ. Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης.

Στην Τ.Κ. Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης βρίσκεται το 850 αγροτεμάχιο (450 στρέμματα περίπου), που στη διανομή του 1932 για τους ακτήμονες της περιοχής (πρόσφυγες από τον Πόντο και Μικρά Ασία), συμφωνήθηκε να μείνει εκτός διανομής με την προϋπόθεση να παραμείνει λιβάδι για όλους και για τις ανάγκες της τότε μεγάλης κτηνοτροφίας. Το 1973 παραχωρήθηκε στην τότε κοινότητα Δρεπάνου και στη συνέχεια με το Ν.2539/199, ΦΕΚ 244/Α, "Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης" (Καποδίστριας) στο Δήμο Κοζάνης.

Το εν λόγω αγρόκτημα, αποτελεί το 25% της αρδευόμενης έκτασης του αγροκτήματος Δρεπάνου ενώ από το 1984 μέχρι σήμερα εκμισθώνεται με πλειοδοτικό διαγωνισμό από τους αγρότες -κατοίκους του Δρεπάνου οι οποίοι το καλλιεργούν με δυναμικές καλλιέργειες (πατάτες, ενεργειακά φυτά, καλαμπόκια, μηδική κλπ.

O Δήμος Κοζάνης, στο όνομα της ανεργίας που επιδεινώνεται και στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης- της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης και ΕΕ, πολιτική την οποία στηρίζει, σχεδιάζει τώρα να το παραχωρήσει για επενδύσεις σε μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας ισχύος 9,8 MW και υδροπονικό θερμοκήπιο 100 στρεμμάτων. Στερεί με αυτό τον τρόπο από τους αγρότες-κατοίκους του Δρεπάνου παραγωγική γη για τις καλλιέργειες τους.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αναστάτωση των αγροτών -κατοίκων του Δρεπάνου οι οποίοι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, ΕΕ, ΚΑΠ (αυξημένο κόστος παραγωγής, ανοιχτές - μειωμένες τιμές, χρέη σε τράπεζες, υπέρογκα ασφάλιστρα κλπ) προστίθεται τώρα το ζήτημα περαιτέρω μείωσης του εισοδήματός τους αφού μειώνεται η γη που έχουν για να καλλιεργούν.

Με όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή του ώστε αυτή η εύφορη γη να μείνει για τις ανάγκες των αγροτών της Τ.Κ. Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης; 

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael