Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αγροτικός Σύλλογος Δήμων Κοζάνης-Σερβίων-Βελβεντού: Κάλεσμα-κινητοποίηση στην Κοζάνη, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Την Παρασκευή 4/2, πραγματοποιήθηκε στην Αιανή η σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου (Α.Σ.), όπου τέθηκαν στο επίκεντρο τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Μέσα από την σύσκεψη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ανέδειξαν την ανάγκη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με βάση τα αιτήματα που έχουν και τον κοινό συντονισμό με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Α.Σ. καλεί σε κινητοποίηση όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, με τα μηχανήματα τους, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο Κοζάνης, στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα άμεσα αιτήματα διεκδίκησης είναι τα εξής :

-- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

-- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

-- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael