Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η φτώχεια θα έχει χρώμα πράσινο…

Γράφει ο Σωτήρης Καμενόπουλος

Μπορεί ο Αλεξανδρινός Καβάφης να έγραψε «η μέρα ήτανε ζεστή και ποιητική, ο ουρανός ένα γαλάζιο ανοιχτό», αλλά όπως φαίνεται, αυτός δεν ίσχυσε στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 20 Δεκεμβρίου 2021 οι κάτοικοι της πόλης ξύπνησαν αντικρύζοντας ένα κατάλευκο τοπίο, εξαιτίας της σπανιότατης χιονόπτωσης. Στην Αλεξάνδρεια όπως φαίνεται δεν έφτασε η υπερθέρμανση του πλανήτη. Είχε προηγηθεί σφοδρή επέλαση κρύου στην Ινδία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρό κρύο και χιονόπτωση στο Λος Άντζελες.

Την ίδια ημέρα που χιόνιζε στην Αλεξάνδρεια, στα ελληνικά ΜΜΕ εμφανιζόταν η δήλωση του κ. Κώστα Σκρέκα από την πρόσφατη Σύνοδο κορυφής των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κόστος της ενεργειακής κρίσης για τους Ευρωπαίους καταναλωτές θα ξεπεράσει τα 350 δισ. ευρώ το 2022. Ας κάνουμε ορισμένους υπολογισμούς.

Στην ΕE είμαστε περίπου 447 εκατομμύρια κάτοικοι. Συνεπώς, το κατά κεφαλήν κόστος της ενεργειακής κρίσης για το 2022 αντιστοιχεί σε 777,7 ευρώ. Τόσο δηλαδή.....

περισσότερα ΕΔΩ

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael