Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Νικολάου (φωτο-βίντεο)

Από νωρίς το πρωί Σιατιστινοί συνέρρευσαν στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Γεράνεια προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου και παρακολουθήσουν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αφορμή το εορτασμό.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου, πλαισιωμένο από τους ιερείς του Ναού και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. (δείτε εδώ)

Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας κτίστηκε το έτος 1743 ως δισυπόστατος (Αγίου Νικολάου και Αγίου Σπυρίδωνος) επί μητροπολίτου Ζωσιμά. Κατεδαφίστηκε το έτος 1929 επί μητροπολίτου Αγαθαγγέλου, οπότε και οικοδομήθηκε ο σημερινός ναός σε σχέδια του σιατιστινού αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μάλαμα.

Οι τοιχογραφίες και ο εσωτερικός διάκοσμος του ναού έγιναν με χρήματα του αείμνηστου ευεργέτη της Σιάτιστας Μιχαήλ Κουκουλίδη το έτος 1937 επί μητροπολίτου Διοδώρου.

Άλλοι ευεργέτες του ναού είναι οι Δημήτριος Παναγιώτου Γράβας και Γεώργιος Αθανασίου Γράβας, οι οποίοι το 1963 κατασκεύασαν τα κωδωνοστάσια, ο Νικόλαος και Αικατερίνη Τύρνα, οι οποίοι εκτός των άλλων έκτισαν το 1978 και το ενοριακό κέντρο, ο Κων/νος και Ελένη Παπανικολάου, που το 1999 κατασκεύασαν τα στασίδια του ναού, ο Απόστολος Σιάσιος, που το 2001 προσέφερε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την κατασκευή 12 πολυελαίων.


Ακούστε τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο να μιλά για τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας, τον Θαυματουργό:


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael