Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Απόφαση – «βόμβα»: Διαγραφή οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία πριν από το 2010

Παραγράφονται όλες οι οφειλές προ του 2010 προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμη και οι βεβαιωμένες ή ρυθμισμένες με βάση την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ στις αρχές Νοεμβρίου. Ο δρόμος ανοίγει καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 95 παρ. 1 του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016, η οποία και όριζε 20ετή την παραγραφή των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει μεταξύ άλλων ότι έρχονται και πιο κοντά στη σύνταξη χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Η ρύθμιση ανοίγει «παράθυρο» προς τη συνταξιοδότηση για 50.000 επαγγελματίες, των οποίων τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ ελαφρύνονται έως και 50%, καθώς παραγράφονται όλα εκείνα που οφείλονται για παράδειγμα πριν από το 2011.

Συνεπώς όσοι δεν μπορούσαν λόγω των οφειλών τους να συνταξιοδοτηθούν, τώρα μπορούν, αρκεί το συνολικό χρέος (από κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές από αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις) της 10ετίας, να είναι κάτω από 20.000 ευρώ για τους επιχειρηματίες και 6.000 ευρώ για τους αγρότες.

Στην περίπτωση δε που ακόμη και μετά την 10ετή παραγραφή το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο των παραπάνω, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει εφάπαξ το υπερβάλλον ποσό εντός διμήνου, προκειμένου η σύνταξη να αρχίζει να καταβάλλεται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα της εξόφλησής του.

 

η συνέχεια enikos.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael