Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κίνα: Οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 116 ετών πλήττουν την Λιαονίγκ

Χιονοπτώσεις ρεκόρ σημειώθηκαν στην επαρχία Λιαονίγκ στη βορειοανατολική Κίνα, στα σύνορα με τη βόρεια Κορέα. Οι ισχυροί άνεμοι, οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν από τις 9 Νοεμβρίου προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε πάνω από 58.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις, 4.836 σταυλικές εγκαταστάσεις και 370.000 στρέμματα γης.

Σύμφωνα με τις μετεωορολογικές καταγραφές, το χιόνι που έπεσε στην περιοχή, έφτασε κατά μέσο όρο τα 51 εκατοστά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1905. Εξαιτίας του κύματος ψύχους η Κινέζικη μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε 27 προειδοποιήσεις κόκκινου συναγερμού για 4 επαρχίες της βόρειας Κίνας, την Μογγολία και τη βορειοανατολική Κίνα. Η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές έκανε βουτιά κατά 16 βαθμούς δημιουργώντας φόβους για μπλακ άουτ καθώς το σύστημα θέρμανσης είναι επιβαρυμένο. Οι επαρχίες της Λιαονίγκ, Τζιλίν και Χεϊλονγκτσιάνγκ έχουν αυξήσει την παραγωγή άνθρακα για να ανταπεξέλθουν στην υψηλή ζήτηση. 

Την ίδια ώρα, η πολιτεία λαμβάνει μέτρα για να κρατηθούν οι τιμές των λαχανικών χαμηλά, καθώς ήδη παρατηρείται κύμα ανατιμήσεων λόγω της παγωνιάς. 



 Φωτο: bbc.com

 meteo24news.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 
 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael