Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Αν έχεις AMD Ryzen επεξεργαστή στο PC σου μην αναβαθμίσεις σε Windows 11!

Όπως πάντα λέμε καλό είναι να μην αναβαθμίζεις αμέσως τις συσκευές σου, κάμερες ή Η/Υ, μόλις κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση λογισμικού ειδικά αν το PC σου είναι σταθμός εργασίας.

Τα νέα Windows 11 κυκλοφόρησαν την Τρίτη και ήδη έχουμε τις πρώτες αναφορές για προβλήματα.

Συγκεκριμένα η AMD αναφέρει ότι υπάρχει θέμα με το νέο λειτουργικό και μερικού επεξεργαστές της, Ryzen. Συγκεκριμένα έχουμε δύο βασικά θέματα:

  1. Το πρώτο είναι ότι τα Windows 11 ενδέχεται να προκαλέσουν τριπλάσια καθυστέρηση προσωρινής μνήμης L3. Η AMD λέει ότι το ζήτημα θα μπορούσε να προκαλέσει 3-5% χειρότερη απόδοση στις περισσότερες εφαρμογές που επηρεάζονται, ενώ ορισμένα παιχνίδια (η AMD αναφέρει ειδικά εκείνα της eSports) θα μπορούσαν να σημειώσουν πτώσεις απόδοσης 10-15 %.
  2. Τα Windows 11 αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα με την τεχνολογία «προτιμώμενου πυρήνα» της AMD, η οποία συνήθως στοχεύει να μεταφέρει εργασίες στον ταχύτερο πυρήνα ενός επεξεργαστή. Η AMD προειδοποιεί ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να δουν προβλήματα απόδοσης σε εργασίες που βασίζονται σε CPU, συγκεκριμένα σε επεξεργαστές με περισσότερους από οκτώ πυρήνες περίπου 65W TDP.

Η AMD και η Microsoft έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι «διερευνούν ενεργά αυτά τα γνωστά ζητήματα για επίλυση μέσω ενημερώσεων λογισμικού». Οι δύο εταιρείες υπόσχονται ότι τόσο μια ενημέρωση των Windows όσο και μια ενημέρωση λογισμικού έχουν προγραμματιστεί για αργότερα αυτό το μήνα για να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα.

 

πηγη pttl.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια