Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκ νέου άνοδος για το πετρέλαιο, σταθερά άνω των 80 δολαρίων!

Άνοδο εκ νέου καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων καθώς η ενεργειακή κρίση που πλήττει τις μεγάλες οικονομίες, δεν δείχνει κανένα σημάδια χαλάρωσης εν μέσω ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και του περιορισμένου εφοδιασμού για τους μεγάλους παραγωγούς.

Το brent διαμορφώνεται υψηλότερα 1,20 σεντς ή 1,5% στα 83,59 δολάρια το βαρέλι, αφού σημείωσε άνοδο 4% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,46 δολάρια ή 1,8% στα 80,81 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί καθώς οι εμβολιασμένοι πληθυσμοί εξέρχονται του lockdown, υποστηρίζοντας την αναβίωση της οικονομικής δραστηριότητας, με το Brent να ενισχύεται για πέντε εβδομάδες και το αμερικανικό αργό για επτά.

Οι τιμές του άνθρακα και του αερίου έχουν επίσης αυξηθεί καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ελκυστικό ως καύσιμο για την παραγωγή ενέργειας, ωθώντας τις αγορές αργού υψηλότερα.

"Δεν υπάρχει άμεση ροή ειδήσεων, οι κινήσεις προέρχονται από το momentum, όπου διεθνείς παράγοντες που υποδηλώνουν υψηλότερο αναμενόμενο πληθωρισμό, υποστηρίζουν τη θετική κίνηση των τιμών του πετρελαίου”, αναφέρει αναλυτής της CMC Markets στη Σιγκαπούρη.

Στην Ινδία, ορισμένα κράτη αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος εξαιτίας έλλειψης άνθρακα, ενώ στην Κίνα η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στα ορυχεία να αυξήσουν την παραγωγή άνθρακα, καθώς οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται.

Η ενεργειακή κρίση που σαρώνει την υφήλιο, αυξάνει τις προοπτικές για έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για θέρμανση. 

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael