Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το απόγευμα το Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Άργους Ορεστικού, προκειμένουν να λάβει την τελική απόφαση για την πραγματοποιήση ή μη της φετινής μεγάλης Εμποροπανήγυρης.
Τελικά, μετά από περίπου μίαμιση ώρα διάρκειας συνεδρίαση, ομόφωνα το συμβούλιο αποφάσισε την ματαίωση και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, της Εμποροπανήγυρης, με γνώμονα την πορεία της πανδημίας.
Η εισήγηση για ακύρωση του δημάρχου
Στην αρχική του εισήγηση ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπατσόγλου αναφέρθηκε στις αρχικές επαφές που είχε για την πραγματοποιήση της εμποροπανήγυρης, εξιστορώντας εκτός από τις επαφές αλλά και τα επιδημολογιακά στοιχεία, βάση των οποίων πάρθηκε αρχικά απόφαση ώστε να υλοποιηθει. Όμως τα νεότερα στοιχεία μέχρι και 12/9 τα στοιχεία αυτά άλλαξαν, ενώ αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε χθες Τρίτη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία διήρηκσε περίπου μιάμιση ώρα, ακόμα ανέφερε ότι 700 εκθέτες έχουν προχωρήσει στην κατάληψη στου χώρους τους μέσω της πλατφόρμας, μάλιστα ο κ. Κεπατσόγλου τόνισε ότι θέληση και των παραγόντων του υπουργείου ήταν το πανηγύρι να πραγματοποιηθεί! Ένα όμως από τα προβλήματα όμως που δημιουργήθηκε, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ήταν ότι θα πρέπει να υπάρχει μόνο μια είσοδος και μία εξόδος από τον χώρο. Επίσης ένα ακόμα θέμα που τέθηκε ήταν ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων, που σε όσους δήμους δεν διαθέτουν Δημοτική Αστυνομία, τότε υπεύθυνη είναι η Αστυνομία. Επίσης έκανε αναφορά στο ότι, βάση των οδηγίων, αν σε μια μέρα βεβαιωθούν 5 παραβάσεις των μέτρων από εκθέτες τότε αναστέλεται και η λειτουργία του πανηγυριού. Ακόμα και με την επιβάρυνση από τις 11 του μηνός και, μετά και τα χθεσινά 40 νέα κρούσματα και με την εκτίμηση ότι οι αριθμοί τις επόμενες ημέρες θα μεγαλώσουν, αλλά και με άλλες αναφορές, τόνισε ότι το εγχείρημα της πραγματοποιήσης του πανηγυριού θα ήταν παρακινδυνευμένη. Ολοκλήρωσε λέγοντας, ότι με ιδιαίτερο αίσθημα, εισηγούμε την ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης, με την ευχή να βελτιωθεί γρήγορα η κατάσταση!
Η τοποθέτηση του Σωκράτη Μπουρινάρη
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του συνδυασμού «Δήμος Μπροστά» Σωκράτης Μπουρινάρης επεσήμανε την θέληση του συνδυασμού του, που είχε θέσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν η ακύρωση της Εμποροπανήγυρης, λέγοντας πως τόσο ο συνδυασμός του, όσο και όσοι από του πολίτες δεν το ήθελαν, στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα νιώθουν δικαιωμένοι, γιατί πρόταξαν την δημόσια υγεία. Επίσης ανέφερε ότι σήμερα μπαίνει τέλος στην προχειρότητα και την ανευθυνότητα, αναφερόμενος σαφώς στην δημοτική αρχή.