Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Εντυπωσιακές εικόνες από τη βυθισμένη αρχαία ακτογραμμή στον κόλπο Παλαικάστρου Σητείας

Εντοπίστηκαν κατάλοιπα κτηρίων από τη μινωική και τη ρωμαϊκή εποχή και ένα ναυάγιο

Την ύπαρξη βυθισμένης αρχαίας ακτογραμμής αποκάλυψε υποβρύχια έρευνα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Κόλπο του Παλαικάστρου Σητείας, στην Κρήτη. Στη ζώνη της εν λόγω ακτογραμμής υπάρχουν αντίστοιχα βυθισμένα κτιριακά κατάλοιπα δύο τουλάχιστον περιόδων, της μινωικής και της ρωμαϊκής εποχής, όπως επίσης και ναυαγίου του 2ου αιώνα μ.Χ.

Η έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και τη Βρετανική Σχολή Αθηνών.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η έρευνα, ενταγμένη σε τριετές πρόγραμμα των τεσσάρων φορέων, που ξεκίνησε φέτος, έχει στόχο τη διερεύνηση των ακτών και της ευρύτερης περιοχής του κόλπου για τη διαπίστωση της έκτασης της χρήσης και της μορφής που είχε στις διάφορες φάσεις της αρχαιότητας, ενώ προγραμματίζεται για τα επόμενα έτη και σωστική ανασκαφή στην περιοχή Μπονταλάκι, όπου δομές μινωικών χρόνων δοκιμάζονται από τον κυματισμό.

«Στη διάρκεια της υποβρύχιας έρευνας διερευνήθηκε...

 

η συνέχεια ΕΔΩ

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael