Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ηράκλειο Κρήτης: Περισσότερα από 1.000 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν

Κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μεταβαίνουν στην Κρήτη για να συνδράμουν στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τουλάχιστον 1.000 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές, για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα, το Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Πηγή: cretalive

zougla.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael