Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οικολογική καταστροφή: Ο Πηνειός μετατράπηκε σε έρημο (βίντεο)

Ανησυχητική είναι η εικόνα εκατοντάδων στρεμμάτων του Πηνειού, στη Θεσσαλία, που έχουν μετατραπεί σε έρημο χωρίς σταγόνα νερού.

Σε ένα ιλιγγιώδες μήκος 25 χιλιομέτρων, ο Πηνειός δεν έχει ούτε σταγόνα νερού, με εκατοντάδες στρέμματα να θυμίζουν έρημο. Η περιφέρεια Θεσσαλίας στέλνει ένα μήνυμα αφύπνισης για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, σε όλο το μήκος του Πηνειού, από την Καλαμπάκα έως την πόλη των Τρικάλων, διαπιστώθηκε η ερημοποίηση ενός από τα πιο ζωτικά για την Ελλάδα ποτάμια.

«Το νερό δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει» λέει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. «Σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα δεν υπάρχει σταγόνα νερού στον Πηνειό
. Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού».

«Το νερό δεν ανήκει πουθενά. Ανήκει στον κόσμο» συνέχισε ο κ. Αγοραστός. Δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Και ανάγκη έχει ο κόσμος της Θεσσαλίας για να πιει, να ζήσει, να συνεχίσει να παράγει. Όχι κατασπατάληση του νερού αλλά ορθολογική χρήση. Ταυτόχρονα, όμως, χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε».




in2life.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael