Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Η Παιδαγωγική της Αξιολόγησης

Παιδαγωγική της Αξιολόγησης

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, τιμώντας τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Paulo Freire, μιας από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο της εκπαίδευσης, εκδίδει στην ελληνική γλώσσα το βιβλίο Η παιδαγωγική της αξιολόγησης. Στο βιβλίο αυτό στενοί συνεργάτες του Paulo Freire και σημαντικοί σύγχρονοι θεωρητικοί της αξιολόγησης, εξετάζουν την επίδραση και τις προεκτάσεις των ιδεών του Freire στη θεωρία και την πράξη της αξιολόγησης.

Σε μια εποχή που η αξιολόγηση εργαλειοποιείται, που ο δημόσιος διάλογος στη χώρα είναι εγκλωβισμένος στην τεχνοκρατική και διαχειριστική αντίληψη, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί όχι μόνο να παρουσιάσει τις ιδέες ενός εμβληματικού στοχαστή και πολίτη του κόσμου, αλλά να θέσει έναν ακόμα προβληματισμό: Αν μια άλλη εκπαίδευση είναι εφικτή, αν η εκπαίδευση μπορεί να μην είναι κατήχηση και μετάδοση, αλλά να οδηγεί στη χειραφέτηση και στην απελευθέρωση, κατά πόσο είναι εφικτή μια άλλη αξιολόγηση, που δεν είναι ουδέτερη, που οδηγεί σε επίγνωση, σε κριτική συνειδητοποίηση, σε διαφορετικά ισοζύγια εξουσίας, σε έναν άλλο ρόλο τελικά της ίδιας της αξιολόγησης. Έναν ρόλο που μπορεί να υποστηρίξει μια πιο δίκαιη, δημοκρατική και περιεκτική κοινωνία.


Επιμελητής αγγλικής έκδοσης

Michael Quinn Patton

Καθηγητής Claremont Graduate University, Διευθυντής Utilization-Focused Evaluation και ιδρυτής του Δικτύου Blue Marble Evaluation

Επιμελητής ελληνικής έκδοσης

Θανάσης Καραλής

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών


Δείτε εδώ για να δείτε το αρχείο



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael