Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ίσως το πιο όμορφο γεφύρι της Ελλάδας -Βρίσκεται στα Γρεβενά! (φωτο)


Γεφύρι Πορτίτσας: Ίσως το πιο όμορφο πέτρινο γεφύρι στην Ελλάδα


Σαν φρουρός στην είσοδο ενός υπέροχου φαραγγιού το γεφύρι της Πορτίτσας είναι η καλύτερη είσοδος είναι η καλύτερη επιλογή για μια μαγική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα. Η δίτοξη κατασκευή του με τη σχεδόν 14 μέτρων μεγάλη καμάρα και την 5 μέτρων μικρή εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη ενώ το ύψος του πλησιάζει τα 8 μέτρα. Η θέση του, στην είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού, το καθιστά ίσως το ομορφότερο γεφύρι της περιοχής αλλά και ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας.


370 ετών και με ...διπλή πρόσβαση
Μόλις μία ανάσα από το χωριό Σπήλαιο, το γεφύρι της Πορτίτσας κατασκευάστηκε το 1743 με χρηματοδότηση της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Για να το επισκεφτείτε με το αμάξι σας μπορείτε να ακολουθήσετε τον δρόμο που ξεκινά από το χωριό ενώ αν προτιμάτε την πεζοπορία ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινά δίπλα από το δημοτικό σχολείο του Σπηλαίου.

Οι «συμπληγάδες» των 200 μέτρων και το φαράγγι.
Οι θεόρατοι βράχοι ακριβώς πίσω από το γεφύρι που αποτελούν την είσοδο για το φαράγγι της Πορτίτσας μοιάζουν με συμπληγάδες που οδηγούν στον παράδεισο. Κάτω από το γεφύρι και ανάμεσά τους περνά ο Βενέτικος, ο παραπόταμος του Αλιάκμονα που φημίζεται για τα πέτρινα γεφύρια του. Περπατήστε στα περίπου 500 μέτρα του φαραγγιού και μαγευτείτε από την ομορφιά που δημιουργεί η φύση.

Ο Ζιάκας και το γεφύρι του
Μιλώντας για τα πανέμορφα γεφύρια της περιοχής αξίζει να δείτε και το γεφύρι του Ζιάκα. Σχεδόν 20 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά θα βρείτε το χωριό του οπλαρχηγού Θόδωρου Ζιάκα. Θαύμασε και περιπλανήσου στο πανέμορφο και καταπράσινο κοινοτικό δάσος ενώ εξερεύνησε και το όρος Όρλιακας που δεσπόζει πάνω από το χωριό και ανακάλυψε τα σπήλαια που αποτελούσαν καταφύγια των κατοίκων κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό του Ζιάκα βρες το ομώνυμο δίτοξο γεφύρι από όπου περνά ο ποταμός Βελονιάς.


autotriti.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael