Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έρχεται κύμα ζέστης από την Τετάρτη.... στη Σιάτιστα!

Πρόσκαιρη άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητη την Τετάρτη και την Πέμπτη στη χώρα μας, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το αίτιο που θα προκαλέσει την άνοδο των θερμοκρασίων θα είναι η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής προς την περιοχή μας, που σε συνδυασμό και με την εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, το κύμα ζέστης από την Πέμπτη θα μεταφερθεί ανατολικότερα.

Από την Παρασκευή όμως αυτό το κύμα ζέστης βαθμιαία θα υποχωρήσει και μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα επανέλθει σταδιακά σε κανονικά επίπεδα για την εποχή στις περισσότερες περιοχές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες δεν προβλέπεται να είναι πολύ υψηλές και αυτό αποτελεί ένα θερμικό στοιχείο για την αίσθηση της ζέστης και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στο παραπάνω μετεώγραμμα μπορούμε να παρατηρήσουμε την εξέλιξη του καιρού για την Αθήνα, όπου διακρίνεται ευκρινέστατα η άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή με μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενω στο τέλος της εβδομάδος η θερμοκρασία παρουσιάζει πτώση και κατόπιν οι προβλεπόμενες τιμές (μαύρη γραμμή) δεν απέχουν σχεδόν καθόλου από τις μέσες τιμές (μπλέ γραμμή) για την εποχή.

Κατά τα άλλα, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, δεν φαίνεται να υπάρχει η πιθανότητα βροχών, παρά μόνο στη Βόρεια Ελλάδα από παροδική αστάθεια την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.


news247.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael