Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η κίνηση του Γαλαξία και του νυχτερινού ουρανού στον Όλυμπο! (βίντεο)

Σε αυτό το time-lapse σας παρουσιάζω την κίνηση του Γαλαξία και του νυχτερινού ουρανού στο "θεϊκό" βουνό, τον Όλυμπο... 

Ήταν 28/9/2019. 

Το Οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο ήταν γεμάτο κόσμο! Ορειβάτες από όλη την Ελλάδα μαζεμένοι όλοι μαζι σε ένα υπέροχο κλίμα. 

Είχαμε ψήσει εκείνο το βράδυ στο καταφύγιο του Χρήστου Κάκκαλου όπου περνούσαμε όλοι όμορφα και μαγικά σε ένα βράδυ γεμάτο ζωή... Ο ουρανός ήταν διαμαντένιος, καθαρός και μπορούσες να δεις τον Γαλαξία μας να λάμπει σαν λεπίδα στον ουρανό. Πήγα στην τοποθεσία Καλάγια όπου και έχεις θέα αυτό εδώ το τοπιο, τις κορυφές του Ολύμπου, το Οροπέδιο και στο τέλος όλα τα εγκόσμια να λάμπουν κάπου στο χάος. 

Άφησα την κάμερα μου σε ένα σημείο όπου μου επέτρεπε μέσω της περιστροφής της να βγάλω αυτό εδώ το πλάνο ανάλυσης 8K όπου και μπορείτε να δείτε την κίνηση του Γαλαξία όλο το βράδυ καθώς καλπάζει πάνω από τον Μύτικα, το Στεφάνι, Τούμπα, Προφήτη Ηλία και στο τέλος να σβήνει πάνω από τα εγκόσμια. 

 

Για να γίνει αυτό το time-lapse, πέρα από το γεγονός ότι κουβάλησα όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη μου, από Γκορτσία στο οροπέδιο σε μια μέρα, χρειάστηκε να είμαι στο οροπέδιο για 2 εβδομάδες περιμένοντας τον κατάλληλο καιρό για να το κάνω. Στη συνέχεια άφησα την φωτογραφική μηχανή μου έξω όλο το βράδυ όπου και σε συνέχεια έβγαλε 1700 φωτογραφίες με συνολικό μέγεθος 154GB. 

Έπειτα χρειάστηκε να περιμένω ένα χρόνο μέχρι να έρθουν οι σωστές συνθήκες από άποψη δουλειάς καθώς και καλλιτεχνικής οριμότητας για να αγοράσω καινούργιο laptop για να φτιάξω αυτό εδώ το time-lapse όπου πήρε κοντά στις 12 ώρες στην εξαγωγή με τελικό μέγεθος 40GB. Σε συνέχεια, χρειάστηκε να ψάξω για χορηγούς για να μπροέσουν να με στηρίξουν στην καλλιτενχική μου επάνοδο μιας και είχα αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με σοβαρές δουλείες στο κομμάτι του time-lapse. 

Για καλή μου τύχη βρήκα.. Μα, αυτό εδώ το time-lapse είναι μια υπόσχεση, τόσο στον ευατό μου όσο και σε εσάς για όλα αυτά τα time-lapse που ετοιμάζω. Σύντομα θα ανεβάσω ένα απόκοσμο 24ωρο time-lapse από την κορυφή του Ολύμπου κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα βουνά μας, πόσο μάλλον στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.. 

Αυτό εδώ το πλάνο είναι ο προπάτορας του ονείρου...

 


 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael