Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μεγαλειώδης Λιτανεία με 350 χιλιάδες πιστούς στο Κίεβο (φωτο-βίντεο)


Την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 παραμονή του εορτασμού της Βαπτίσεως των Ρως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να τιμήσει με κάθε μεγαλοπρέπεια, όπως και κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτανεία στο Κίεβο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 350 χιλιάδες πιστοί.

Της μεγαλειώδους λιτανείας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος, ενώ κλήρος και λαός με λάβαρα, λείψανα και θαυματουργικές Εικόνες συνόδευε την πομπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Χρουσέφσκι ο Μητροπολίτης Ονούφριος σταμάτησε την πομπή, όπου τέλεσε μία σύντομη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων που χάθηκαν στα τραγικά γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2014.

Μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους πομπής θα πραγματοποιηθούν ολονύχτιες αγρυπνίες σε όλους τους Ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι τριών Ορθοδόξων Εκκλησιών, Σελευκείας Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας), οι Επίσκοποι Ρεμεζιανής Στέφανος και Τόπνιτς Ιερόθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), και ο Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ (Εκκλησία της Τσεχίας).

 

romfea.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael