Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Με ένα SMS χάκερ μπήκαν στο λογαριασμό της και έκλεψαν €9.000!

Διαβάστε πώς ξεγελάστηκε μια γυναίκα και άθελά της έδωσε πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς απατεώνες που της άδειασαν τον λογαριασμό

Το SMS που έφτασε στο κινητό μιας γυναίκας από την Πάτρα και έφερε το λογότυπο της τράπεζας όπου έχει τις καταθέσεις της, την προειδοποιούσε ότι από τον λογαριασμό της γινόταν ύποπτη συναλλαγή ιδιαίτερα μεγάλου ποσού. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό συνέβη... μετά!

Τρομοκρατημένη η γυναίκα, πληκτρολόγησε στον σύνδεσμο που ανέγραφε το μήνυμα τους προσωπικούς κωδικούς της προσπαθώντας να ακυρώσει την επικείμενη συναλλαγή. Χωρίς να το ξέρει, όμως, τους παρέδωσε σε άγνωστους χάκερ που της είχαν στείλει το επίμαχο SMS και διαπίστωσε έκπληκτη ότι από τον λογαριασμό της μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού περίπου 9.000 ευρώ!

Η άτυχη γυναίκα επικοινώνησε αρχικά με την τράπεζά της που δήλωσε άγνοια για το μήνυμα που έλαβε και στην συνέχεια με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και ερευνούν για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός στον οποίο έγινε η μεταφορά του ποσού.

Και δεύτερη απάτη στην Πάτρα

Μέσω τραπεζικής εφαρμογής θέλησε να πληρώσει τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος ρούχων στην Πάτρα ένας άγνωστος που επικοινώνησε μαζί του παριστάνοντας τον πελάτη, αλλά έβαλε στο χέρι τους κωδικούς του ηλεκτρονικού λογαριασμού του και μετέφερε όσα χρήματα βρήκε σε άλλον λογαριασμό. Για καλή τύχη του επιχειρηματία, ο δράστης απέσπασε μόνο 200 ευρώ. Έρευνες για τον εντοπισμό του διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών και ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.


πηγη protothema.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael