Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σύβοτα-Πάργα: Η Ριβιέρα της Ηπείρου (εικόνες)



Τα νερά τους κοντράρονται άνετα με τις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής ενώ η όψη τους είναι τόσο γραφική που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πολυφωτογραφημένα Cinque Terre της Ιταλίας.

Σύβοτα

Ακολουθήστε μας σε μια υπέροχη διαδρομή από τα Σύβοτα ως την Πάργα, στα 30 πιο όμορφα χιλιόμετρα της Ηπειρώτικης Ριβιέρας!
Θα ακούσετε τους ντόπιους να αποκαλούν τα Σύβοτα και "Μούρτος". Είναι η ονομασία που του είχαν δώσει οι Τούρκοι, οι οποίοι το είχαν υπό την κατοχή τους ως το 1913. Μόλις 24 χλμ. από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται το διασημότερο παραθαλάσσιο χωριό της Θεσπρωτίας, η Καραϊβική της Ελλάδας. Καταπράσινοι κολπίσκοι, διάφανα νερά, δέντρα ως εκεί που φτάνει το κύμα και στο επίκεντρο ο πετρόχτιστος οικισμός που μοιάζει να κατηφορίζει ως το Ιόνιο. Ένας κλειστός κόλπος αγκαλιάζει τα Σύβοτα στον οποίο βρίσκονται διασκορπισμένα νησάκια και βραχονησίδες οι Μαύρο Όρος και Άγιος Νικόλαος, τα οποία θα εξερευνήσετε νοικιάζοντας βάρκα.
Βουτιές: Η Μέγα Άμμος είναι η μεγαλύτερη παραλία των Συβότων ενώ ακριβώς δίπλα της είναι η Μικρή Άμμος. Μια από τις πανέμορφες, κρυμμένες παραλίες γύρω από τα Σύβοτα είναι η Πισίνα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου, με μοναδικά καταγάλανα νερά. Η πρόσβαση είναι μόνο με βάρκα ή κάποιο από τα σκάφη που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές από τα Σύβοτα ή την Πάργα. Άλλες υπέροχες παραλίες είναι οι Ζάβια, Γαλλικός Μώλος, Ζέρη αλλά και η Μπέλλα Βράκα που ενώνει το νησάκι Μουρτεμένο με τα Σύβοτα. Αξίζει να κάνετε μια στάση για βουτιά στα εξωτικά νερά της παραλίας Αγία Παρασκευή που βρίσκεται στο χωριό Πέρδικα, λίγο έξω από τα Σύβοτα προς την Πάργα.
credit photo: Spyros Vagelakis


arttravel.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael