Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι καταρράκτες στην Άρτα που προκαλούν δέος! (εικόνες)

 Από τους πιο εντυπωσιακούς και ψηλούς στην Ήπειρο και όλη την Ελλάδα
oi-katarraktes-stin-arta-pou-prokaloun-deos

Αν ένα στοιχείο χαρακτηρίζει την Ήπειρο, αυτό σίγουρα είναι η ποικιλομορφία των τοπίων της, στο καθένα από τα οποία όλοι μπορούν να βρουν αυτό που πραγματικά αναζητάνε. Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι που προκαλούν δέος, αλπικές λίμνες που δύσκολα συναντά κανείς αλλού, ποτάμια με ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους να τα ακολουθούν και φυσικά τα αμέτρητα γραφικά και κουκλίστικα χωριουδάκια, που την έχουν αναδείξει σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα.

Στις ρίζες των Αθαμανικών βουνοκορφών, λοιπόν, της γνωστής ορεινής περιοχής των Τζουμέρκων μεταξύ των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων, δύο εντυπωσιακοί δίδυμοι καταρράκτες προσφέρουν στον επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής ένα μοναδικό θέαμα, που δύσκολα μπορεί να εντοπιστεί κάπου αλλού.

Πιο συγκεκριμένα τα ορεινά του νομού Άρτας, κρύβουν μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Ανάμεσα στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του νομού και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του, με πιο επιβλητικούς απ’ όλους τους λεγόμενους «Δίδυμους Καταρράκτες».

Σε απόσταση 7 χλμ. από το χωριό Καταρράκτης στο νομό Άρτας, «στεφανώνοντας» τον οικισμό Κρυοπηγή, στα Κεντρικά Τζουμέρκα, οι δύο εντυπωσιακοί καταρράκτες συναντώνται σε υψόμετρο 1.360 μέτρων. Κατεβάζουν ορμητικά τα νερά τους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατά την διάρκεια του χειμώνα και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μπορεί και να παγώσουν, και πρόκειται για τους ψηλότερους καταρράκτες της Ελλάδας.

Πάνω τους ακριβώς διακρίνονται οι βορειοδυτικές κορυφές των Τζουμέρκων προσθέτοντας στο ήδη επιβλητικό τοπίο, επιπλέον μαγεία. Η περιοχή αποτελεί προορισμό και για τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαδρομές να έχουν ανοιχτεί στο σημείο ακριβώς που πέφτει το νερό.

oi-katarraktes-stin-arta-pou-prokaloun-deos

Τα παιχνίδια και οι χρωματισμοί της φύσης προσθέτουν στο τοπίο τη δική τους γοητεία. Η καλύτερη εποχή για να τους επισκεφτεί κανείς είναι προς τα τέλη Μαΐου, καθώς τα νερά είναι πολλά και επιβλητικά, με την αίσθηση της δύναμης κάτω από αυτό το θέαμα να μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη.

Στην περιοχή των καταρρακτών έχει δημιουργηθεί πλακόστρωτη διαδρομή και γεφυράκια και έτσι η προσέγγιση είναι πολύ εύκολη.


newsbeast.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael