Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ακόμα και στο φαγητό με το tablet;

 akoma-ke-sto-fagito-me-to-tablet

Κάθε φορά, που βλέπετε το μικρό σας να καταφέρνει να βρει στο youtube το παιδικό ή το αγαπημένο του τραγούδι, αισθάνεστε υπερήφανοι. Το παιδί σας κάνει γοργά βήματα, δείχνει την εξυπνάδα του και την ικανότητά του, να ρουφάει σαν το σφουγγάρι όλα όσα βλέπει σε 'σας.

Η υπερηφάνια και η ευχαρίστηση, όμως, σταματούν, όταν το παιδί σας ξεκινά να  μην αφήνει από τα χέρια του το υπερσύγχρονο κινητό σας ή το tablet. Αργά ή γρήγορα αντιλαμβάνεστε ότι η εξοικείωση έγινε εξάρτηση και τότε κάνετε μάχη να το αποτρέψετε, να το πείσετε να αποχωρηστεί την ηλεκτρονική συσκευή από τα χέρια του.

Η χαρά σας γίνεται εκνευρισμός, όταν το βλέπετε να το κρατά ανοικτό στα πόδια του, ακόμα και την ώρα που κάθεστε στο τραπέζι του φαγητού. Τότε είναι, όμως, λίγο αργά....

Πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι πρόκειται για μία συσκευή-εργαλείο, που μπορεί να λειτουργήσει και για την ψυχαγωγία σας. Μάθετέ το να ξεχωρίζει τις ώρες του παιχνιδιού και της ευχαρίστησης από εκείνες, που πρέπει να είναι αφοσιωμένο σε μία "αποστολή".

Εξηγείστε του ότι το tablet και το κινητό τηλέφωνό σας είναι "εργαλεία", τα οποία του δίνετε για κάποια λεπτά της ώρας μέσα στην ημέρα και όχι για να τα χρησιμοποιεί όποτε εκείνο θέλει. Βάλτε το σε ένα πρόγραμμα, μην το έχει όλη την ημέρα στα χέρια του, γιατί τότε δεν θα το αφήνει ούτε λεπτό.

Δώστε του το καλό παράδειγμα και αφήστε κι εσείς όλες τις συσκευές σας μακριά από το τραπέζι του φαγητού. Προσπαθήστε, εάν σας το επιτρέπει η εργασία σας, να μην απαντήσετε στο τηλεφώνημα, που τυχόν δεχθείτε την ώρα του φαγητού.

Δώστε του να καταλάβει ότι η ώρα του φαγητού είναι η στιγμή, που μία οικογένεια απολαμβάνει ο ένας τον άλλον και τίποτα δεν πρέπει να μας απορροφά την προσοχή...

Προσοχή: το παιδί θα πάρει το παράδειγμα από εσάς!


govastileto.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael