Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Facebook: Νέος ιός μέσω Messenger - Τι να κάνετε εάν σας τον στείλουν

Την εμφάνιση του έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ένας νέος ιός στο Facebook, με συνέπεια πολλοί χρήστες να την έχουν «πατήσει».

Ένας νέος ιός κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα μέσω Messenger, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες του Facebook στην Ελλάδα να την έχουν «πατήσει».

Ο ιός στέλνεται μέσω μηνύματος στο Messenger από κάποιον φίλο ή φίλη του χρήστη και για τον λόγο αυτό είναι πιο εύκολο κάποιος ανυποψίαστος να ανοίξει το κακόβουλο link.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα link το οποίο συνοδεύεται από μήνυμα του φίλου: «Κοίτα τι βρήκα για σένα», ή «αυτός είσαι στο βίντεο»

«Μοιάζει με εσένα» ή κάτι παρόμοιο, πάντα συνοδευόμενο από emoji για να είναι πιο πειστικά.

Οπως έχει παρατηρηθεί όποιος πατήσει το link χωρίς να το ξέρει θα αρχίσει να στέλνει στους φίλους του το ίδιο μήνυμα, ενώ κάποιοι χρήστες υπογραμμίζουν πως τους έκλεψαν και τους κωδικούς πρόσβασης για το Facebook.


Τι πρέπει να κάνει όποιος λάβει τέτοιο μήνυμα;

Σε περίπτωση που λάβετε το μήνυμα θα πρέπει να μην ανοίξετε σε καμία περίπτωση το ενεργό link και να το διαγράψετε άμεσα. Παράλληλα, πρέπει να ενημερώσετε τον φίλο σας διότι πιθανότατα δεν γνωρίζει πως στέλνει τον συγκεκριμένο ιό.

Εάν όμως κάνετε το λάθος και ανοίξετε το μήνυμα, τότε πρέπει άμεσα να καθαρίσετε όλα τα cookies από τον browser σας.

Στη συνέχεια απαραίτητο είναι να σκανάρετε τη συσκευή σας με antivirus, το οποίο θα εντοπίσει τυχόν κακόβουλο εγκατεστημένο λογισμικό.

Τέλος απαραίτητη θεωρείται και η άμεση αλλαγή των κωδικών πρόσβασης στις εφαρμογές Facebook και Messenger.


Πηγή:  ethnos.grhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael