Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τρεις ακόμα συνάδελφοι εναερίτες νεκροί , ένας βαριά τραυματισμένος

Οι τρεις συνάδελφοι άφησαν την τελευταία τους πνοή από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια 1 Απρίλη του 2021.

το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» τα μέλη και οι εργαζόμενοι εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Την ίδια περίοδο που στον χώρο της ενέργειας συντελείται ένα πλιάτσικο σε βάρος της ΔΕΗ, στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. Την ίδια στιγμή που με τον ψευδεπί-γραφο τίτλο "πράσινη ανάπτυξη" τα αρπακτικά της ενέργειας ντόπια και ξένα ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν πολλά δις ( Το 38% του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης),

Έχουν βάλει εργολάβους - δουλεμπόρους σε μεγάλο τμήμα των εργασιών αποψιλώνο-ντας τα συνεργεία, η εντατικοποίηση και ευέλικτη εργασία θυμίζουν μεσαίωνα και βάζουν τους εργάτες σε θανάσιμο κίνδυνο.

Την επόμενη ημέρα της αναγγελίας του Μητσοτάκη, για το (εθνικό σχέδιο ανάπτυξης), από την δολοφονική αδιαφορία , της κυβέρνησης, μετόχων και διοίκησης της επιχείρησης και από τους εργολάβους. Τρείς εργάτες σκοτώνονται.

Από κοντά και οι ηγεσίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ξεπλένουν τις εγκληματικές ευθηνές κάνοντας λόγο, με δηλώσεις τους, για ατύχημα.

Όχι κύριοι δεν είναι ατύχημα! δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι τους ούτε σεισμός και κα-ταποντισμός έγινε. Είναι εργοδοτικά εγκλήματα κατά των εργατών που πήγαν για το μερο-κάματο και δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους και στις οικογένειες τους.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα ερωτήματα και τις κραυγές αγωνίας και οργής των εργα-τών. Αμείλικτα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, των ΔΕΔΗΕ, εργολάβους και την ΓΕΝΟΠ.

1) Γιατί δούλευαν δίπλα σε καλώδια υπό υψηλή τάση?

2) Είχαν την ειδικότητα αλλά και την συνεχή εκπαίδευση για μια τόσο επικίνδυνη εργασία ?

3) Πάρθηκαν από τον εργολάβο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους ?

4) Ελέγχει η ΔΕΔΗΕ τους εργολάβους ?

5) Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει την ασυδοσία που στοιχίζει ζωές συναδέλφων μας ?

Οι εργάτες δεν θα ξεχάσουν τους νεκρούς τους αλλά ούτε και τα εγκλήματα των υπευθύνωνhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael