Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Εργατική Αλληλεγγύη: «Τα εργοδοτικά εγκλήματα συνεχίζονται -Δύο ακόμα νεκροί συνάδελφοι»


Δύο εργαζόμενοι 40 και 45 ετών έχασαν την ζωή τους στον ΑΗΣ Αγίου Δη-μητρίου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε εργολαβία στον πύργο ψύ-ξεως στη μονάδα 5, μετά από πτώση από τα 100 μέτρα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των τριών εργαζομένων από το εργατικό ατύχημα στην Εύβοια, θρηνούμε δύο ακόμα νεκρούς.

Δυστυχώς αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως κυβερνήσεις, διοίκηση ΔΕΗ, και εργολάβοι στον βωμό των κερδών τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν τις ζωές των εργαζομένων.

Η ΔΕΗ με τις ευλογίες και εντολές από την κυβέρνηση για μείωση του μισθο-λογικού κόστους και αριθμό εργαζομένων, μέχρι τον εκμηδενισμό των εργα-ζομένων στην επιχείρηση, δίνει σωρηδόν δραστηριότητες σε ιδιώτες μέσα από ένα σύστημα αναδόχων εργολαβιών και υπεργολάβων που στο τέλος καταλήγει σε ένα σύστημα δουλεμπορίου με ελαστικά ωράρια εκ περιτροπής εργασία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.

Οι φράσεις των υπευθύνων όπως (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) μόνο θυμό και οργή προκαλούν. Στο φως του ήλιου εργαζόντουσαν οι συνάδερφοι και σε χώρο που ακόμα έχει αρκετούς εργαζόμενους.

Πρέπει να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν:

è Υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας;

è τα μηχανήματα και τεχνικός εξοπλισμός ήταν ο προβλεπόμενος και συ-ντηρημένος.

è Υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για αυτήν την εργασία;

è Υπήρξε έλεγχος από υπεύθυνους ασφάλειας για εργασία σε τέτοιο ύ-ψος;

Εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ασυδοσία της εργοδοσίας. να σταματήσει το αίμα των εργατών να ποτίζει τις μηχανές σε εργοστάσια και ορυχεία.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια