Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ΕΥΠ πλέον παρακολουθεί Viber και Whats App


Τo Viber, το Whats App, αλλά και πάνω από 1.000 άλλες εφαρμογές, βρίσκονται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. 
 
Ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης έχει πλέον στα χέρια της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων, όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή εφημερίδα «Τα Νέα».
 
Αυτό έχει την δυνατότητα παρακολούθησης αρκετών εφαρμογών επικοινωνίας και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων είναι τόσο το Viber, όσο και το Whats App, οι οποίες χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας, καθώς προσφέρουν δωρεάν μηνύματα και τηλεφωνήματα.  
 
Το ιστορικό  
 
Στην ΕΛ.ΑΣ εδώ και περίπου τρία χρόνια υπήρχε η σκέψη απόκτησης ενός τέτοιου «εργαλείου», καθώς θεωρούσαν οτι θα τους έλυνε τα... χέρια στις παρακολουθήσεις υπόπτων και θα τους βοηθούσε στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων. 
 
Έτσι ξεκίνησε η έρευνα για την εύρεση του κατάλληλου εργαλείου, αυτό βρέθηκε και τελικά αποκτήθηκε από την ΕΥΠ, η οποία το έχει στα χέρια της. 
 
Η δυνατότητες που έχει  
 
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αυτό το σύστημα παρακολούθησης καλύπτει περίπου 1.000 εφαρμογές, μπορεί να ταυτοποιήσει τον κάτοχο του τηλεφώνου, τις επαφές του, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται, καθώς και ποιο προφίλ στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιεί μέσω του κινητού του.  
 
Φυσικά, σε όλα αυτά έχει ένα όριο. Δεν μπορεί δηλαδή να παρακολουθεί όλους τους πολίτες της χώρας (κάτι άλλωστε που είναι παράνομο αν δεν συντρέχει λόγος), αλλά κάποιους στοχευμένους.  
 
Βέβαια το Viber, το Whats App, το Signal και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό οτι δεν παρέχουν και τόσο μεγάλη ασφάλεια. Κάτι που φυσικά γνωρίζουν όσοι έχουν να κρύψουν κάτι ή έχουν λόγο να... φοβούνται, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους επικοινωνίας. 
 
 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael